Партизан преокретом до победе над Молдеом

Фудбалери Партизана преокретом су стигли до победе над Молдеом (2:1) у првој утакмици плеј-офа Лиге Европе, и имаће чему да се надају у реваншу кроз недељу дана.
partizan molde
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Црно-бели су имали врло тежак посао, али су успели задовољавајуће да га обаве.

Да ,,ваљак“ нема наивног противника видело се од почетка меча. Норвежани су показали победничке амбиције, добро комбиновали, били врло чврсти на средини терена. Фудбалери Партизана због тога нису успели да се наметну, имали су много мука да осмисле добру акцију, да покажу део репертоара приказаног на свом терену против Малатије. Црно-бели су морали да играју много хитрије, да се нуде, да траже пролаз лопти кроз згуснуте редове Молдеа. Норвежани су показали колико су добар тим и лепим комбинацијама на половини Партизана, када су реаговали из прве и стварали повољне ситуације.

Тако је Ејкрем шутирао у 12. минуту, а Стојковић једва одбранио. Заиста је било фасцинантно колико су лако гости осујећивали нападе црно-белих, потпуно су их ,,прочитали“ и увек били на правом месту да интервенишу. Партизан је због тога покушавао и центаршутевима на Садика, али ни то није пролазило. Ваљак је тада почео да форсира високи пресинг и показало се да би то могло бити добро решење. С временом је наш тим преузео иницијативу, али бирао погрешња решења у завршници. Али, било је рупа и у одбрани и због тога су Београђани били све само не растерећени. И, савим заслужено, у 44. минуту Молде води са 1:0. Читав посао завршио је Хестад, а Голи само резантним ударцем сместио лопту у мрежу. Али, само мало касније – 1:1. Минијатура Сејдубе Суме донела је резултат који су црно-бели прижељкивали за одмор.

У другом полувремена Партизан је имао иницијативу, пре свега јер се Молде потпуно повукао на своју половину. У игру је ушао и Огњен Ожеговић који је требало да да оштрицу у нападу, што Садик никако није могао. Али, ваљак је имао проблем да организује игру, навала није функционисала најбоље, углавном се ишло кроз средину што није пролазило. Услед тога и контре Норвежана па је и Стојковић морао да интервенише. Саво Милошевић је реаговао увођењем у игру Асана од којег се много очекивало. Али, Молде је био опаснији, лако износио лопту са своје половине, стизао до шеснаестерца Партизана. А, прву прилику у наставку црно-бели су имали у 78. минуту, када је Асано послао лопту у шеснаестерац, а Огњеновић није успео да је захвати. А, онда и невероватан промашај јапанског интернационалца – са само пет метара пребацио је празан гол. Међутим правда је задовољена. Урошевић је одлично прошао по левој страни, упослио усамљеног Тошића, којем није било тешко да затресе мрежу. А, онда, сјајна шанса за Норвежане, али Стојковић интервенише.

На срећу, таквих ситуација до краја више није било па је Партизан сачувао значајних 2:1.

И. Лазаревић              

ПартизанМолде 2:1 (1:1)

БЕОГРАД: стадион Партизана, без гледалаца. Судија: Кашаи (Мађарска). Стрелци: Сума у 45. и Тошић у 84. за Партизан, а Боли у 44. минуту за Молде. Жути картони: Здјелар (Партизан), а Џејмс, Боли (Молде).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6,5, Милетић 6,5, Вујачић 6, С. Павловић 6, Урошевић 7, Здјелар 6,5, Шћекић 6, Тошић 8, Сума 7 (Натхо 6,5), Стевановић 6,5 (Асано 7), Садик 6 (Ожеговић 6).

МОЛДЕ: Кранинкс 6, Харалдсејд 6, Бјернбак 6, Габријелсен 6, Форен 6,5, Хусеин 6,5, Аурснес 6,5, Хестад 7, Ејкрем 6,5 (Елингсен 6), Кнудсон 6,5 (Боли 7, Мустром), Џејмс 6,5.

ЛИ­ГА ЕВРО­ПЕ   ПЛЕЈ – ОФ

Аста­на - БА­ТЕ Бо­ри­сов        3:0

Ара­рат - Ду­де­ланж                2:1

Су­ду­ва - Фе­рен­цва­рош         0:0

Лу­до­го­рец - Ма­ри­бор             0:0

Фе­је­норд - Ха­поел (БШ)        3:0

Мал­ме - Бе­ни Је­ху­да             3:0

Ко­пен­ха­ген- Ри­га                     3:1

АЕК  - Траб­зон                         1:3

Ле­ги­ја – Ренyерс                      0:0

ФЦСБ  -  Ги­ма­ра­еш                  0:0

ПСВ - Апо­лон                           3:0

Гент - Ри­је­ка                             2:1

Стра­збур - Ајн­трахт                 1:0

АЗ Алк­мар - Ан­твер­пен           1:1

Еспа­њол - Зор­ја                        3:1

Сел­тик- АИК                              2:0

Лин­филд - Ка­ра­баг                    3:2

Бра­га  - Спар­так (М)                  1:0

Сло­ван - ПА­ОК                           1:0

То­ри­но - Вул­вер­хемп­тон            2:3

Пар­ти­зан - Мол­де                       2:1

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести