Партизан – Раднички, Звезда - Младост у полуфиналу Купа

БЕОГРАД: Браниоц трофеја Купа Србије Партизан и нишки Раднички играће у полуфиналу, док други пар чине фудбалери Црвене звезде и лучанске Младости, одлучено је данас жребом у просторијама ФСС на Теразијама.
Kup Srbije/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Жребу није присуствовао голман Партизана Владимир Стојковић, без обзира на одређене најаве, након изјаве да је убеђен да ће се вечити београдски ривали састати у полуфиналу.

Потпредседник ФК Раднички из Ниша Дејан Пропадало уверен је да ће његов тим избацити Партизан и да ће у финалу за трофеј Купа Србије играти против Црвене звезде.

Пропадало је додао и да му је драго што се на жребу испунила жеља генералном директору Партизана Милошу Вазури да се црно-бели састану са Радничким у полуфиналу.

"Тражио је да се игра против нас, па ћемо сад да видимо. Надамо се победи Радничког, мислимо да смо тренутно боља екипа. Верујем у финале са Црвеном звездом у спектаклу на Чаиру", рекао је Пропадало новинарима у просторијама ФСС на Теразијама.

На питање да ли је важно што се први меч игра у Хумској, Пропадало је одговорио да му је "свеједно".

"Толико смо уверени у пролаз", одсечно је поручио он.

Пропадало каже да је могуће финале са Црвеном звездом прави спектакл на Чаиру.

"Желимо Звезду у финалу, то је тим по нашој мери. Они су први на табели Суперлиге, ми други, било би право финале за српски фудбал", закључио је Пропадало.

Члан стручног штаба Партизана Милан Милијаш избегао је разговор са новинарима у просторијама Фудбалског савеза Србије на Теразијама и одмах напустио салу по завршетку жреба.

Тим менаџер ФК Црвена звезда Горан Негић истакао је да се клубу испунила жеља да игра против Младости из Лучана у полуфиналу Купа Србије и да је ова сезона права прилика за освајање "дупле круне".

Црвено-бели ће бити у првом мечу домаћини Младости, исто као и Партизан екипи нишког Радничког у другом полуфиналном дуелу.

"Ривал је по мери, у клубу нико није имао ништа против да се извуче Младост. Младост је последње три, четири године стандардна, увек се налази у плеј-офу и биће лепа два дуела. Надам се проласку Црвене звезде", рекао је Негић новинарима у просторијама ФШ на Теразијама.

Звезда на "дуплу круну" чека већ 13 година, а Негић се нада ће тим Владана Милојевића прекинути низ.

"Већ смо и у ранијим извлачењима у Купу говорили о томе. Надам се да ћемо освојити "дуплу круну", дуго година нисмо били у финалу Купа, а то нам је следећи циљ", навео је он.

Први човек Младости Владимир Ђорђевић улогу фаворита препустио је шампиону Србије.

"Добили смо најтежег противника, нисмо имали среће у жребу. Звезда је играма у Европи и у домаћем првенству показала да је најбоља у Србији, а ми смо пласманом у плеј-оф и у полуфинале испунили циљеве. Бићемо растерећени", казао је Ђорђевић.

У први утакмицама 17. априла домаћини су Звезда и Партизан, док су реванши на програму 15. маја.

Финале је заказано за 23. мај на стадиону Чаир у Нишу.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести