Партизан: Сад бламажа, а пре 10 дана суђење било никад боље

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Партизан одговорио је на јучерашње саопштење ФК Црвена звезда, поводом меча Златибор-Партизан, у ком су црно-бели до три бода дошли голом са беле тачке, у коме се тврди да је Партизану већ сада поклоњено шест бодова.
fk partizan
Фото: FK Partizan

Партизан у саопштењу каже да је поменут "проблематични потпредседник ФК Партизан", али да нису поменуте неке друге проблематичне околности, уз навођење да "Партизану није потребан пенал како би се компензовало поништење очигледно регуларног гола постигнутог из игре".

"Проблематично је што се овај клуб (Црвена звезда) огласио први пут саопштењем у вези са суђењем већ након прве утакмице првог кола лиге и покренуо нови тренд јавног коментарисања утакмица свог ривала", наводе из Партизана.

Из црно-белог табора кажу и да је проблематично што се суђење сада оцењује као "бламажа за бламажом" и захтева смена председника Комисије за суђење, а пре само десетак дана је Црвена звезда, заједно са још 34 клуба, оценио како је суђење никад боље и да Фудбалски савез Србије ради одличан посао.

Проблематично је, наводе црно-бели, што о пеналима говори неко из клуба који је, према истраживању фудбалске обсерваторије "ЦИЕС", у ком је обухваћено 35 европских лига, утврђено да је тај клуб европски шампион по досуђеним му пеналима, будући да му је у три сезоне, на 102 утакмице, досуђено 44 једанаестерца.

"У категорију проблематичног несумњиво потпада и голман тог истог клуба, раније голман ФК Инђија, који је, у већ чувеној утакмици, када је клубу ''подно тенка'' испрва био досуђен једанаестерац на 18 метара од гола, у 90. минуту лично учинио прекршај за нови једанаестерац, све у помамној жељи да", том клубу донесе сва три бода, сматра Партизан.

Проблематични су, тврде, и сви остали клубови у лиги који шаљу на терен "своје резервне играче или поступе по ''добронамерној сугестији'' да ''прикоче''", када играју против Црвене Звезде.

Из Партизана наводе да су проблематичне и "накнадне санкције или њихово потпуно одсуство за судије, које клубу ''подно тенка'' обезбеде нова три бода тако што играчи противничке екипе завршавају у Ургентном центру, а играчи овог клуба остају до краја у игри".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести