ПАРТИЗАН СЕ ИЗВУКАО У ФИНИШУ МЕЧА: Црно-бели у надокнади победили Вождовац

Фудбалери Партизана савладали су Вождовац резултатом 3:2 (1:0) у мечу 28. кола Суперлиге Србије.
1
Фото: ФК Партизан

Меч на "крову" тржног центра био је права "успаванка" целих 39 минута, а онда се борба на "вештаку" распламсала. Тачније, распалио је ватру Самед Баждар прелепим поготком, погодивши саме рашље гола домаћег тима. Три минута касније је Алдо Калулу имао велику прилику да дуплира вођство Партизана, али се ипак на одмор отишло са "минималцем".

И други део меча почео је шансама на обе стране, конкретно ударцима Северине и Теодоровића, док у 55. минуту није досуђен пенал. Рећи ће многи, споран, пошто је дуел Михајла Нешковића и Леонарда Овусуа главни судија Новак Симовић одмах окарактерисао као најстрожа казна, а ВАР то није могао да опозове. Са 11 метара је сигуран био управо Нешковић, иако је деловало да је Јовановић био на лопти – 1:1. Партизан је поново морао да нападне, а Игор Дуљај да на терен пошаље "тешку артиљерију". Најважнији потез био је увођење Гајаса Захида, који је наместио други гол црно-белих у 75. минуту. Одлично је центрирао са леве стране из слободног ударца, а на правом месту нашао се Александар Филиповић и вратио предност гостима из Хумске.

Радост Партизана овог пута потрајала је свега шест минута, јер је толико било потребно Флемингсу са поново поравна. На врло ефектан начин је надмудрио Јовановића и на семафору поставио 2:2. Време је текло и чинило се да ће Партизан поново просути бодове, а Вождовац прекинути црну серију против данашњег ривала. Чак је домаћи тим био ближи победи, јер је имао неколико озбиљних шанси, а највећу у другом минуту надокнаде, али је Јовановић био изванредан. И онда је "казну" донео Аранђел Стојковић. Одлично је истрчао контру и на прелеп начин погодио за коначних 3:2.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести