Партизан сигуран у Купу против подмлађеног Спартака

Фудбалери Партизана пласирали су се у четвртфинале Купа Србије, пошто су убедљиво савладали Спартак ЖК.
partizan spartak, fonet
Фото: FoNet

Суботичани су на терен истрчали у знатно подмлађеном саставу па ништа, објективно, нису ни могли да направе.

Ваљак је одлично ушао у меч и за кратко време имао две сјајне прилике. Најпре је Лазар Павловић одлично шутирао са 15-ак метара, а Ђокић интервенисао, да би потом Матић, у колосалној шанси, лоше захватио лопту. Ослабљени Суботичани нису много тога могли да покажу, веома јак састав црно-белих био је доминантан и за све се питао. У 13. минуту Суботичани су ушли у шеснаестерац Партизана, али ништа озбиљније нису урадили. На другој страни, потом, покушава Лазар Павловић, али поново Ђокић интервенише. Истакао се голман ,,голубова“ и нешто касније када је одлично зауставио шут са дистанце Лазара Марковића. Ређале су се прилике пред голом Спартака, али поготка није било. Зашто Партизан већ 23. минуту није водио са три гола разлике заслужан је Милан Ђокић који је све заустављао. Врло расположен био је чувар мреже Спартака. Али, у 25. минуту ни он није могао ништа јер је Лазар Павловић прецизно шутирао са ивице шеснаестерца и довео домаће у вођство. А, већ у 34. минуту Асано је могао да реши све дилеме, али је поново Ђокић одлично интервенисао. Прописно су се испромашивали Београђани у првом полувремену, промашивали су и оно што се не може промашити.

У наставку Спартак је изашао нешто више на половину црно-белих, с намером да утакмицу уведе у драматичније воде, закува ствари на терену. Ипак, у 48. минуту – Партизан води са 2:0. Матићев шут зауставио је Ђокић, али лопта се одбила од Милановића и завршила у мрежи. Своју дорбу партију Лазар Павловић крунисао је и другим голом, у 56. минуту, када је са 14 метара, топовски сместио лопту у мрежу. Нешто касније – 4:0 за црно-беле. Стрелац је Бојан Матић, а свему је претходио лош шут Шћекића, који је нападач ,,парног ваљка“ ипак успео да претвори у гол.

Прилику за почасни погодак ,,голубови“ су имали преко Шормаза, али остало је  - 4:0.

И. Лазаревић   

Партизан – Спартак Жк 4:0 (1:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 1.000. Судија: Пипер (Чачак). Стрелци: Л. Павловић у 25. и 56, Милановић (аутогол) у 48. и Матић у 62. минуту.

ПАРТИЗАН: Н. Стевановић 6, Милетић 6,5, Витас 6, С. Павловић 6, Брежанчић 6,5, Шћекић 6,5, Зђелар 6,5, Марковић 7 (Ф. Стевановић 6,5), Л. Павловић 8, Асано 7 (Лакчевић), Матић 7 (Ивановић 6,5).

СПАРТАК: Ђокић 6,5, Иванчевић 6, Вујановић 6 (Бјеловић 6), Видаковић 6, Милановић 6, Леал 6, Баић 6 (Шормаз 6), Видовић 6, Милутиновић 6, Јовановић 6, Милић 6 (Ђурасовић).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести