Партизан сутра у Срудулици: Увертира за Скендербег

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана зацртали су да крену у нову серију победа. Савладан је у купу Ртањ, сада је на реду меч са Радником у Сурдулици.
partizan videoton fonet
Фото: FoNet

Црно-бели су свесни тежине задатка јер Сурдуличани су се показали као непредвидив противник који је победио Чукарички у Београду, али и доживео неке неугодне поразе.

- Радник игра на махове, никад не знаш кад ће заблистати. Ради се о екипи која тражи посед лопте , која игра са тројицом нападача, и форсира пресинг на противничкој половини терена. Биће нам то лепа припрема за дуел са Скендербегом који гаји сличну филозофију – рекао је тренер црно-белих Мирослав Ђукић.

Он је навео да ће на терен извести најјачи састав у овом тренутку, јер бодови су његовој екипи неопходни.

- Имали смо неколико киксева до сада, време је да их сведемо на најмању могућу меру. Радник ћу супротставити снажан састав, за који мислим да може да узме сва три бода. Наша филозофија се зна, посед лопте, константни напади и игра на гол више. То је модел за Европу и ми желимо из меча у меч у домаћем првенству да му будемо све ближи.

Зоран Тошић неће играти данас против Сурдуличана, али ће највероватније наступити у Лиги Европе против Скендербега.

- Тошић је санирао повреду, полако улатзи у такмичарски ритам, и мислимо да ће наступити против Албанаца. Био би то велики добитак за нас.

Ђукића радује што је без проблема меч против Ртња, после повреде, одрадио Марко Јевтовић.

- Важан играч за нас, задњи везни који учествује и у креирању акција. Много нам је недостајао док је паузирао, са њим мислим да ћемо бити далеко конкретнији. Такав играч нам је потребан – закључио је тренер црно-белих.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести