Партизанов реванш Пазарцима за девет минута

Фудбалери Партизана забележили су десету узастопну победу у свим такмичењима и остали у трци за титулом. Нови Пазар био је равноправан ривал у првом полувремену, да би се њихова  игра у наставку распала.
lopta1
Фото: pixabay.com

Показало се још једном да Партизан има нови квалитет – стрпљење када ствари од почетка не иду баш најбоље. За разлику од меча са Напретком, црно-белима није лако ишло са Пазарцима. Имали су изабраници Александра Станојевића  иницијативу, али у првом полувремену мало тога су урадили. Тај део игре протекао је готово без узбуђења, тек у 26. минуту домаћини су имали прву велику прилику. Сјајно је са дистанце шутирао Асано, Дробњак једва одбио лопту, а у наставку, катастрофално ,,кривом“ ногом Лазар Марковић шутирао је поред гола. После тога било је темпа, солидних напада Партизана, али великих прилика није било. Издвајамо добар шут Холендера који из тешке позиције ипак није могао до гола. Пред крај полувремена код изгледне ситуације домаћина судија Митић свирао је фаул Обрадовића, који, чини се, није постојао.

Добро су црно-бели комбиновали у другом полувремену, али изостајао је завршни пас и прилика за гол. Домаћини су и грешили у избору решења и сами себи кварили посао. Ипак, повели су у 54. минуту након катастрофалног испуцавања голмана Дробњака, које је искористио Лазар Марковић. Кренуло је све наопако по Нови Пазар, па је врло брзо Партизан повео са 2:0. У казненом простору гостију фаулиран је Натхо и свиран је једнаестерац који је везиста црно-белих претворио у погодак. У 63. минуту било је 3:0. Холендер је искористио добар центаршут Миљковића и претворио га у погодак. Мало драматике унео је Којић у 76. Минуту, када је смањио на 3:1.Ипак, нада за госте је угашена у 87. минуту када је Влајковић постигао аутогол.

И. Лазаревић

ПартизанНови Пазар 4:1 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, судија: Митић (Лесковац). Стрелци: Л. Марковић у 54, Натхо (из пенала) у 61, Холендер у 63. и Влајковић (аутогол) у 87. за Партизан, а Којић у 76. минуту за Нови Пазар. Жути картони: Јовић (Партизан), Хаџибулић, Никчевић (Нови Пазар).

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Миљковић 6,5, С. Марковић 6, Вујачић 6, Обрадовић 6,5, Зђелар 6,5 (Бајбек 6,5), Јојић 6 (Шћекић 6,5), Л. Марковић 7 (Јовић), Сума 6 (Натхо 7), Асано 6,5, Холендер 7 (Штулић 6,5).

НОВИ ПАЗАР: Дробњак 6, Влајковић 6, Ковачевић 6, Којић 7, Зимоњић 6 (Вукајловић 6), Исламовић 6 (Пајовић 6), Хаџибулић 6 (Перић 6),Томић 6, Мијић 6 (Маринковић 6), Стоиљковић 6 (Никчевић 6), Агаспахић 6.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести