Партизану и мало опуштање у Турској може донети велике проблеме

Фудбалери Партизана у четвртак од 19 часова играју реванш  утакмицу треће рунде квалификација за Лигу Европе против турске Малатије.
д
Фото: ФК Партизан

Тренер црно-белих Саво Милошевић на располагању има 21 играча, једино у Турску није допутовао Ђорђе Ивановић. Милошевић је пред пут истакао да очекује да сви играчи буду спремни за дуел.

– Очекивања су прво да се сви оспособимо, остао је још Бојан Остојић, близу је, требало би да може на терен. То је прва брига коју треба да пребринемо. Што се тиче осталог, очекујемо изузетно тешку утакмицу, против озбиљне екипе. Неће уопште бити лако, али смо показали да можемо са њима и доста ствари ће зависити од нас - рекао је Милошевић.

Партизан је славио 3:1на свом стадиону, а у црно-белом табору сматрају да ће турски тим играти офанзивније него у Београду и да резултат првог сусрета никако не сме да их уљуљка.

– Показали су у Љубљани да када хоће и када јуре резултат могу много офанзивније да играју. Не верујем да ће да ићи грлом у јагоде, али сигурно офанзивнију него у Београду. Знају моји играчи да Малатија може много више него што је показала у првом сусрету и да је постигнути резултат дошао само захваљујући нашој одличној игри. Али, ако помислимо за тренутак да ће бити лако и ако се  и мало опустимо  имаћемо велики проблем.

Тренер је поновио да је направио грешку у Крушевцу када је комбиновао тим, а сада неће направити сличан пропуст.


Коректни Милошевић

Саво Милошевић је крајње спортски и коректно прокоментарисао успех фудбалера Црвене звезде.

- Искључење Милуновића је пореметило игру, али евидентно је да је Звезда боља екипа од Копенхагена. Добро је за српски фудбал што је Звезда отишла даље – рекао је стартег црно - белих.


– За почетак нећу да ротирам. Моја грешка је то што сам извео тим који није добро избалансиран, поготово када је у питању дефанзивна стабилност. Много лоших ствари је проистекло из тога. Грешка је била састав и треба учити на грешкама. Пенале нисмо посебно вежбали, али ови моји воле да шутирају пенале и слободњаке више него што је потребно, морам да их терам са терена после сваког тренинга. Ако дође до тога, не би требло да будемо неприпремљени.

Како би се примакла на корак од пласмана у групну фазу Лиге Европе Партизанови играчи морају потпуно спремно и концентрисано да изађу на окршај са турским тимом.Много се полаже у Јапанаца Асана, који је у првом мечу одиграо друго полувреме, у реваншу би могао и целу утакмицу.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести