Партизану због дуга угрожен наступ у Европи: „Ваљку” недостаје 2.500.000 евра

Фудбалски клуб Партизан има рок до 31. марта да набави 2.500.000 евра иначе ће бити избачен из европских такмичења следеће сезоне.
Igraci Partizana/FK Partizan/M. Todorovic
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Црно-бели су дужни да покрију дугове у овом износу како би добили лиценцу УЕФА, која ће спровести мониторинг у Хумској крајем месеца.

Након потреса који су изазвали одласци тренера Зорана Мирковића, његовог помоћника Гордана Петрића и спортског директора Ивице Илиева, председник Милорад Вучелић је открио да је укупан дуг клуба 22 милиона евра.

„Партизану је потребно веома много новца да би прошао мониторинг УЕФА. Настојимо да то решимо, то је примарни циљ. Партизан не сме да не игра Европу. Све чинимо да добијемо лиценцу, то је приоритет свих приоритета. Не само да играмо Европу већ да прођемо у групну фазу неког европског такмичења. Не смемо да дозволимо себи да се две године узастопно не пласирамо у групу. Партизан мора да игра Европу. Без лиценце нема живота у Партизану“, рекао је потпредседник Владимир Вулетић.

Челници Партизана су након  отказа спортског сектора имали састанак на којем је одлучено да не буде промена у менаyменту, иако немају подршку навијача који незадовољни лошим потезима који су проузроковали заостатак од чак 21 бода за Црвеном звездом траже одлазак управе.

„УЕФА сваке године крајем марта, до почетка априла спроводи финансијску контролу у свим клубовима. Клубови морају да обезбеде сва средства и потраживања, репрограмирају да би могли да обезбеде нормално функционисање. Постоје проблеми у Партизану, али не разумем такву врсту специјалног рата која се води“, много мање брине председник Вучелић.

Изјавом председника Вучелића да су играчи криви за тренутно стање на табели, угрожено је и поверење фудбалера према управи, већ незадовољних због великих новчаних дуговања. Спекулише се да Владимиру Стојковићу није исплаћено више од 500.000 евра, а Зорану Тошићу чак милион евра.

„Сви су одговорни, и играчи, и управа, и стручни штаб. Мирковић је много значио Партизану, али екипа је наставила да ради и даље. Имамо одличне играче, одличан тим, имамо велики број репрезентативаца. Седам играча из омладинске школе је у првом тиму. За сада нема идеје за тренера”, додао је први човек клуба.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести