Пехари пионирима Сенте и јуниоркама Спартака

Удружење Спорт за све општине Сента било је протеклог викенда у спортској хали домаћин и организатор турнира у малом фудбалу за фудбалски подмладак на коме су учествовали пионири рођени 2004. и млађи и за фудбалерке у конкуренцији јуниорки. 
М. Митровић/ Победничка екипа пионира Сенте
Фото: М. Митровић/ Победничка екипа пионира Сенте

У конкуренцији пионира учествовало је осам екипа из Сенте, Аде, Мола, Кевија, Мартоноша, Остојићева и Адорјана, док су код фудбалерки учествовале екипе јуниорки Спартака (Суботица), Војводине (Нови Сад), ТСЦ (Кањижа), Спартак ДОО (Суботица) и ТСЦ Академија (Бачка Топола). За победнички пехар у финалу дечаци Сенте надиграли су вршњалке из Бачке (Мол) 1:0, док је у утакмици за треће место АФК из Аде био успешнији од Слоге из Остојићева 2:1.

За најбољег играча на турниру проглешен је Шандор Чанад из еркипе АФК-а, за најбољег голмана Марк Сабо из Сенте, а стрелац турнира је Лука Виловски из Сенте.  

Фудбалерке су играле по бод систему, где је победнички пехар припао јуниоркама Спартака, пехар за друго место припао је Војводини, а трећепласиране су девојке ТСЦ из Кањиже. За најбољу играчицу проглашена је Душица Лекић, а голгетера турнира је Моња Јошић са 11 голова, обе из Спартака, док је за најбољег голмана проглашена Јована Ђукић из Војводине.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести