ПЕП ГВАРДИОЛА: Сан ми је да водим тим на Мундијалу!

Пеп Гвардиола изма озбиљан план када једног дана заврши каријеру на клупском нивоу.
1
Фото: Youtube Printscreen

Менаџер Манчестер ситија је ну интервјуу за ЕСПН признао да му је жеље да једног дана седи на клупи неке репрезентације. Које, није прецизирао.

"Када сам почињао, нисам размишљао о освајању лига, о томе да узмем трофеј Лиге шампиона. Мислио сам, ако имам посао, добро је. Волео бих и да имам то искуство да водим тим на Мундијалу, или првенству Европе. Куп Америке, шта год. Баш бих волео такво искуство. Не знам, кроз пет, десет или 15 година, али волео бих да будем селектор на Мундијалу", рекао је Гвардиола.

Он је већ седму сезону на кормилу Манчестер ситија, клуба са којим има уговор до јуна 2025.

"Не знам ко би ме желео за селектора. Да бисте водили репрезентацију, морају да вас желе ту, баш као у клубу", додао је Гвардиола.

Шпански стручњак је постигаои много успеха до сада и сигурно је да би био први на листи жеља многих националних савеза.

Ипак, и поред трофеја који неспорно говоре о његовом раду, он осећа да има много оних који желе да га оспоре.

"Када сте на врху, сви желе да вас скину са њега. Ако погледате мој случај после Барселоне, хтели су да преузму заслуге за све то. Једном је то новац, други пут кажу да је све било до Месија и колега, после су говорили па Бајерн увек побеђује... Увек се сумња у вашу вредност, то је нормално. Када не побеђујете, желе да умање значај тога. Ривали би да вас победе, а критичари да вам одузму на вредности", додао је Гвардиола.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести