Петар Бојић: Струка повукла праве потезе у право време

НОВИ САД: Испланирали су у табору фудбалера Војводине да донесу бодове из Инђије и, после боље игре током свих 90 минута, жељено су и остварили- победили су са 2:0- Чета тренера Ненада Лалатовића стигла је до бодова у другом полувремену.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Стрелци су били “резервисти” Петар Бојић, који се тако учврстио на челу клупске листе стрелаца са пет голова,  и Немања Човић. Деловали су црвено-бели веома сигурно, иако се домаћин из све снаге трудио да их изненади. Суви квалитет, ипак, био је на страни Војводине, која је остала на трећем месту суперлигашке табеле.

- Иако смо заиста изморени због пута у Белгију, успели смо у намери и освојили важне бодове - дан после утакмице резоновао је Петар Бојић. - Шеф Лалатовић је, уз то, одморио неке од играча и поделио нам минутажу, а у свему је најважније било то да смо остали на жељеном путу. Показало се да је наш тренер, заједно са струком, у право време повлачио потезе с изменама, па сада мирно можемо да се посветимо следећем изазову. У суботу гостујемо у Новом Пазару и свесни смо да нас тамо очекује тежак задатак.

Бојић није од оних играча који радо причају о властитом учинку, али мора да се нагласи да у овој сезони игра на врхунском нивоу, без обзира на којој позицији да се налази.

- Задовољан сам у принципу играма које пружам, баш као и читава екипа. Било би лепо да у истом стилу наставимо и потрудићу се да тако буде, мада ми је најважније то да бележимо добре резултате и волео бих да макар поновимо домет из прошле сезоне. У принципу, ја сам офанзивни везни фудбалер, али се добро сналазим и у шпицу и волим да играм на месту нападача. Чињеница је да када играм на најистуренијем месту у офанзиви нешто мање трчим, али сам опаснији по гол супарника него када обављам задатке у везном реду.


Угрожен рекорд Лехнера

Победа у Инђији била је укупно 58. тријумф Ненада Лалатовића на клупи Војводине. Рачунајући његова оба мандата међу црвено-белима, до сада је екипу предводио на 98 утакмица. По броју победа сустигао је легендарног Бранка Станковића, који је с Вошом такође имао 58 победа, али је до њих стигао на 140 утакмица. Више успеха од садашњег шефа стручног штаба на клупи Војводине остварио је једино Густав Лехнер, који је на 131 утакмици остварио 61 тријумф. Процентуално гледано, Ненад Лалатовић већ сада има најбољи скор по питању победа у односу на број утакмица, а пошто за Лехнером заостаје само за три тријумфа, нема сумње да ће ускоро и по том параметру оборити рекорд и ући у богату историју новосадског клуба.


Потом је одлични играч образложио и због чега  морају да буду опрезни у Новом Пазару.

- Наш следећи ривал је права домаћинска екипа, тим који на свом терену може да савлада сваког противника. Уосталом, најбољи доказ за ову тврдњу представља победа Пазараца над Партизаном од 3:2 и то морамо да имамо на уму. Имаћемо прилику да се добро спремимо за  утакмицу и настојаћемо да и из Новог Пазара донесемо сва три бода - поручио је Петар Бојић.

Играчи Војводине ће у петак  отпутовати за Нови Пазар, а утакмица 10. кола очекује их у суботу, од 16 часова.

  1. Предојевић

 

Лалатовић поносан на играче

По завршетку сусрета у Инђији, Ненад Лалатовић није скривао задовољство. Нагласио је да га је помало плашила ова утакмица због напорно путовање у Лијеж. Ипак, три бода су освојена, а Воша и у овој сезони игра на високом нивоу.

- Тешко је поновити две успешне сезоне с истим играчима, али они показују да су с правом ту где јесу и јако сам поносан на њих. Задовољан сам и момцима који су ушли с клупе, јер су преокренули резултат и драго ми је због тога што је мој стручни штаб, на челу са мном, опет донео добре одлуке по питању измена – рекао је Лалатовић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести