Петар Бојић сутра иде на ново тестирање на ковид-19: Нада се брзом повратку на терен

Не мали број оних којима су при срцу црвена и бела боја Војводине зажалио је што у дуелу с фудбалерима Металца није могао да наступи Петар Бојић, најбољи стрелац и један од најбољих новосадских играча ове јесени.
Petar Bojic
Фото: Петар Бојић, фото: Ј. Грлић

Одлични нападач током протекле недеље био је позитиван на вирус  и морао је у изолацију. Бојић време проводи, заједно са девојком Анђелом, у свом дому и чека ново тестирање, после ког се нада да ће се вратити на терен.

- После дуела с Бачком у Новом Саду, били смо девојка и ја са мојим братом, који је дан касније осетио симптоме, тестирао се и био позитиван – објаснио је Бојић. – Дан касније имао сам благо повишену температуру, изгубио сам чуло мириса и донекле укуса и практично сам знао шта је у питању. Тестирали смо се и обоје били позитивни и од тада се налазимо у изолацији. Редовно узимам терапију, осећам се добро, немам баш никакве појаве које би указивале на присуство болести и  у договору с др Владимиром Чолаковићем сутра ћу поново отићи на тестирање. После тога, верујем да ћу да се прикључим саиграчима  на тренинзима.

Бојић у овој сезони игра изузетно добро,постигао је седам првенствених голова и једини у дуелу са Стандардом у Лијежу. Сусрет с Металцем (3:3) пратио је у ТВ преносу.

- Уверио сам се у то да је много теже гледати, него играти утакмицу. Штета је што нисмо победили у Горњем Милановцу, јер смо пет минута пре краја имали преност од два гола. Такав је, међутим, фудбал и не вреди се освртати за том утакмицом. Сада ћемо да се фокусирамо на оно што нам следи, а то је утакмица с Црвеном звездом на нашем стадиону.

Питали смо Бојића да ли Војводина може и после дербија да остане на другом месту

- Звезда има најбољи тим у Србији, игра добро, али ћемо  ми бити мотивисани да у дуелу с таквим ривалом покажемо шта и колико можемо. Надам се да ћу конкурисати за екипу, иако сам свестан да нећу бити потпуно спреман да пружим максимум. Очекујем добар сусрет, истински дерби  и надам се повољном резултату – поручио је Бојић.

После три дана одмора, јуче су црвено-бели одрадили први тренинг и  тиме почели припреме за дуел с актуелним шампионом, који је на програму 21. новембра.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести