Пети новајлија у ГАТ-у: Потписао и Никола Јанковић

НОВИ САД: Руководство Младости ГАТ, баш као што је то и обећало, наставило је да комплетира редове екипе.
n
Фото: Nikola Janković novi je fudbaler Mladosti GAT/FK Mladost GAT

Јуче је уговор с Новосађанима потписао 29-годишњи десни бек Никола Јанковић, дојучерашњи капитен екипе Колубаре из Лазаревца. По прекиду сарадње с Душаном Мијићем, „гатовци“ су остали на само једном класичном десном бочном одбрамбеном фудбалеру (Мандић), па је било и очекивано да ојачају ту позицију у тиму.

Јанковић је рођени Лазаревчанин, који је професионално почео да се бави фудбалом у Колубари, а током каријере носио и дресове Чакричког, у више наврата Кршког (Словенија) и Јаблонеца (Чешка), а потом и Инђије, односно Звијезде (БиХ), пре него што се, 2020. године, вратио у матични клуб. Јесенас је, натупајући за црно-зелене, одиграо 16 утакмица, у којима је уписао једну асистенцију, а једном је зарадио и црвени картон.

Пре Јанковића, у Нови Сад су већ стигли Немања Милић (Бате Борисов, Белорусија), Срђан Грабеж (Спартак Трнава, Словачка), Милан Савић (Чукарички) и Мирослав Бјелош (Ујпешт).

Очекује се да у току наредних дана још неки играчи приступе Младости ГАТ, чиме би тренер екипе Љубомир Ристовски могао да уиграва тим за пролеће. Подсетићемо, „гатовци“ се налазе на 15. месту суперлигашке табеле и очекује их велика борба за опстанак у елитном рангу такмичења.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести