Пето коло Суперлиге без Црвене звезде и Партизана

БЕОГРАД: Фудбалери Вождовца и Радничког из Крагујевца отвориће вечерас у 19 сати у Београду пето коло Суперлиге Србије у ком због обавеза у еврокуповима неће бити највећих српских клубова Црвене звезде и Партизана.
fudbal
Фото: pixabay.com

Петоструки узастопни шампион Србије Црвена звезда требало је да игра дерби са Војводином у Новом Саду, али је тај дуел одложен како би тим из Љутице Богдана имао времена за одмор између два меча против Пјуника у квалификацијама за Лигу шампиона.

У првом мечу трећег кола квалификација за елитно такмичење црвено-бели су савладали Јермене са 5:0, а реванш је 9. августа у Јеревану.

Фудбалери Партизана јуче су поражени од АЕК Ларнаке на Кипру са 2:1 у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе, а дуел петог кола Суперлиге против Напретка померен је како би црно-бели имали време и одмор да се посвете реваншу против Кипрана у Хумској 11. августа.

У петом колу Суперлиге сутра се састају ТСЦ - Нови Пазар (18.55) и Младост (Л) - Раднички (Н) (21.00). У недељу су на програму дуели између Радника и Колубаре (18.55) и Цукаричког и Спартака (21.00), док се у понедељак састају Јавор и Младост ГАТ (19.00).

После четири одиграна кола лидер српског шампионата је Црвена звезда са 12 бодова, а следе Војводина са 10, Чукарички 9, ТСЦ 8, Спартак 8, Јавор 7, Партизан 5, Раднички (К) 5, Вождовац 5, Колубара 4, Младост ГАТ 4, Нови Пазар 3, Младост (Л) 1, Напредак 1, Раднички (Н) 1 и Радник 1.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести