Петроварадинци поново у погону

Почетком фебруара под будним оком тренера Јовице Мрђановића, и његових помоћника Горана Џарића (још увек активан играч) и  Ненада Васића  са припремама је отпочела екипа Петроварадина.
Душан Бројчин
Фото: Душан Бројчин

Прозивци је присуствовало18 играча махом оних који су изнели терет јесени. Екипа чподно петроварадинске тврђаве полусезону у Новосадској лиги завршила је  на 13 месту, играла са пуно осцилација, стигли до 16 бодова.

- Заједно са претседником Драганом Цвјетичанином тренерима и играчима  имали смо исцрпну анализу, констатовали да је у неколико мечева било прилика за пуно бољи пласман, подвукли смо црту, извукли поуке које ће нам добро доћи да од првог дана озбиљним радом на тренинзима и припремним утакмицама доста ствари подигнемо на виши ниво. Очекује нас неизвесно пролеће. Искуснији смо за полусезону решени да себи не дозволимо луксуз да опстанак вијамо до последњег кола -  јасан је тренер  Мрђановић.

Екипа Петроварадина није претрпела веће измене. Отишли су само Срђан Лалић у Фрушкогорац из Сремске Каменице и Никола Мудрић у Лозницу.

- Задржали смо скоро цео играчки кадар, договорили сарадњу са голманом Душаном Бројчином и Марком Стефановићем повратником из Шајкаша. Са нама тренирају неколико неафирмисаних играча које ћемо као и остали кадар кроз тренинге у сали и на нашем игралишту проверавати.

Петроварадин је до сада заказао четири провере.

- Са припремним утакмицама кренули смо у суботу против Железничара, потом нћемо угостити  екипу Книћанина. Следе утакмице против Крушедола и генералка са Јединством из Госпођинаца. Имамо на располагању још два слободна  термина који ћемо наредних дана попунити. Биће довољан број провера да спремни и уиграни на свим позицијама дочекамо премијеру са Татром. Жеља свих нас је да већ у првом пролећном колу пред верним навијачима остваримо победу која би нам пуно значила за даљи ток првенства  а приоритет је опстанак -  истакао је Мрђановић.

М. По. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести