ПЛЕЈ ИН ЋЕ СЕ ИГРАТИ У БЕОГРАДУ Завршен регуларни ток Евролиге, познати сви учесници доигравања

АТИНА: Утакмицама 34. кола завршен је регуларни ток Евролиге, а позната су два од четири полуфинална пара, то су Монако - Фенербахче и Барселона - Олимпијакос, као и парови првог кола плеј-ина: Макаби - Басконија и Ефес - Виртус.
1
Фото: Turkish Airlines EuroLeague

Олимпијакос је победом код куће над Фенербахчеом резултатом 84:81 у директном дуелу освојио пето место и тако "изабрао" Барселону за ривала у четвртфиналној серији.

Ајзеја Кенан је са 27 поена предводио грчки клуб ка победи, 12 је дао Шакил Мекисик.

После 10 недеља паузе због повреде у тиму Олимпијакоса био је опорављени Никола Милутинов и постигао пет поета за нешто више од четири минута (1/1 за два, 3/3 слободна бацања) и имао три скока. Филип Петрушев се још није опоравио од повреде и није био у постави Олимпијакоса.

Код Фенербахчеа је најефикаснији био Најџел Хејс-Дејвис са 21 поеном, Скоти Вилбекин је дао 12, 11 Сертач Шанли, а 10 Тајлер Дорси. Марко Гудурић је дао девет поена (2/2 двојке, 1/4 тројке, 2/2 слободна бацања) и имао четири скока и три изгубљене лопте.

Басконија је као гост победила Виртус резултатом 95:91 и тако освојила осмо место које гарантује две шансе за пласман у плеј-оф.

Изабраници Душка Ивановића ће тако у уторак гостовати Макабију у београдској Арени и победник тог меча ће у четвртфиналу плеј-офа на Панатинаикос. Поражени из тог двобоја ће следећег петка бити домаћин бољем из дуела Ефес - Виртус. Победник меча играног у петак ће у плеј-офу на Реал.

Басконију је ка победи у Болоњи предводио феноменални Маркус Хауард са 34 поена, 17 је дао Вања Маринковић (4/6 двојке, 2/5 тројке, 3/5 слободна бацања) уз пет скокова и једну асистенцију, 16 Коди Милер-Мекинтајер, а 12 Чима Монеке. 

Ифе Лунберг је дао 18 поена за Виртус, 15 Марко Белинели, 11 Данијел Хакет, а 10 Џордан Мики. Огњен Добрић је дао три поена (1/3 тројке) и имао два скока и једну асистенцију.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести