ПЛС: Рад узео бодове на Штранду

У дербију зачеља, у 29. колу Прве лиге Србије, фудбалери Кабела доживели су убедљив пораз од Рада.
fk kabel1
Фото: ФК Кабел/Илустрација

С обзиром на позиције на табели, била је ово и лепа прилика да Новосађани евентуално упишу други тријумф, али су "грађевинари" били ипак бољи и заслужено су славили. 

С обзиром на то да се у првом полувремену играло више на половини домаћина, било је питање времена када ће Београђани постићи погодак. То се десило у 17. минуту када је Стојановић направио грешку, па се лопте докопао Гојковић, који је сам кренуо ка голу Кабела и у дуелу један на један са голманом Обадалом лако је изашао као победник за 1:0. Кабел се није сналазио испред гола ривала у колико-толико изгледним приликама, а Керкез је имао један шут у 37. минуту, али је лопта ишла изнад гола. Поигравање домаћих у свом казненом простору Рад је казнио другим поготком пред одлазак на паузу. Гојковић је са тридесетак метара упутио одличан центаршут, тачно до Радивојевића, који је, иако окружен играчима Кабела, без проблема савладао њиховог голмана - 2:0. 

"Грађевинари" су наставили у истом ритму и већ у 58. минуту Стојановић је добио лепу лопту и са само неколико метара матирао је Обадала - 3:0. Стратег Новосађана Милан Белић правио је измене и видео се бољитак у игри његове екипе. Више и храбрије је нападала, али никако није могла до поготка. Иако су Београђани имали још доста шанси да повећају предност, нису успели да их реализују и до краја није виђен више ниједан гол.

Кабел - Рад 0:3 (0:2)

НОВИ САД: Стадион ФК Кабел, гледалаца: 150, судија: Јекнић (Суботица). Стрелци: Гојковић (17. минут), Радивојевић (42. минут), Стојановић (58. минут) за Рад. Жути картони: Пијус, Миличковић и Стојановић (Кабел) и Михајловић (Рад). 

КАБЕЛ: Обадал, Новаковић, Стојановић, Мартинкевич (Радојичић), Керкез (Марић), Радић, Миличковић (Качавенда), Лучић, Ивеља (Черман), Пијус (Антонијадис), Јеленковић.

РАД: Пејовић, Стевић (Радловачки), Ђорић, Вучићевић, Милосављевић (Бабић), Гојковић, Мандић, Радивојевић (Бацановић), Гашић, Михајловић, Стојановић (Гајић).  

К. Б. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести