Победа Партизана над Радником добар залет за Скендербег

удбалери Партизана победили су Радника у Сурдулици (2:0) и тиме направили добру увертиру за утакмицу Лиге Европе са Скендербегом, у Албанији.
Miroslav Djukic
Фото: FoNet

ФТај дуел вероватно ће бити пресудан око пласмана црно-белих у наредну рунду другог по квалитету Уефиног такмичења.  и црно-бели не желе ништа да препусте случају.      

Тренер Мирослав Ђукић задовољан је начином на који се стигло до бодова у Сурдулици.

„Утакмица је била компликована из једноставних разлога што је терен био веома лош и што су момци добрим делом били у дуелу са Скендербегом. Проблема на срећу није било, од првог тренутка знали смо шта хоћемо и рутински добили меч. Повели смо на време, а после смо ишли на индивидуални квалитет и организовану дефанзиву јер смо се чували за утакмицу у Албанији. Циљ је остварен и фудбалери  сада са пуно елана очекују европску утакмицу“, рекао је Ђукић.

Стратега црно-белих радује партија Сејдубе Суме.

„Постигао је гол у важном тренутку, додатно поправио самопоуздање и од њега убудуће очекујемо још боље партије. Трудио се, ишао по сваку лопту, искористио је кикс голмана Радника и донео нам резултатску предност. Било је и неких пропуста, али најважније је да је Сума схватио да мора да игра за екипу, да обавља и офанзивне и дефанзивне задатке. На правом је путу да буде оно што од њега очекујемо.“

Последњих пола сата утакмице одиграо је и Зоран Тошић.

„Добро је, није осећао последице повреде из које је недавно изашао и без проблема је одрадио своју минутажу. Постигао је и гол што ће му значити за самопоуздање. Биће спреман за Скендербег и од њега очекујемо много.“

Албанци су у свом првнеству славили са 4:1 и у добром расположењу чекају Партизан.

„Добра је то екипа, тврда, организована, жељна надигравања. И ми смо такмичарски тим, имамо своју рачуницу и не желимо да одступимо од ње. Биће нам потребно много борбености и рационалности како бисмо победили.“

Ђукић није желео пуно да коментарише изјаве неких играча  Скендербега да ће „играти за освету Србима, због ствари које су чинили на Косову“.

„То је класична психолошка увертира, тиме се служе многе екипе. Свакако да ће тензија бити присутна и на терену и на трибинама, али моји момци су довољно искуни да не наседају на провокације. Ако останемо мирни имамо реалне шансе за тријумф“, сматра Ђукић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести