Победа Пролетера: Живојиновић потписао тријумф

И поред мноштва кадровских проблема, фудбалери Пролетера заслужено су остварили прву овосезонску победу.
М.П./Тренутак са стадиона „Карађорђе” у Новом Саду
Фото: М.П./Тренутак са стадиона „Карађорђе” у Новом Саду

Поготово су били расположени у првом полувремену, када су постигли оба гола.

Повреде и болест десетковали су Новосађане на премијери, па је домаћин истрчао у подмлађеном саставу, а уместо тренера Бранка Жигића екипу је водио помоћник Секула Рашиован. Али, то није омело Сланобарце да прикажу одлично издање. На почетку утакмице бележимо продор Живојиновића и повратну лопту на ивицу казненог простора, коју је захватио Леандро, а Мићановић био на висини задатка. Пет минута касније уследила је лепа акција домаћина, која умало није уродила плодом. Пејић је упутио употребљиву лопту ка Миленковићу, а овај пронашао Живојиновића који је с леве стране утрчао у казнени простор и шутирао  замало преко гола. Узвратили су „грађевинари” преко Живковића, Леандро је пожртвовано уклизао, лопта се одбила до Ковачевића који се ненадано нашао у изгледној позицији, шутирао, а Петрић укротио ударац.

Да ће бити велико појачање за Пролетер показао је Виктор Живојиновић, који је добио лопту на левој страни, повукао је неколико корака и мајсторским ударцем погодио супротни угао. Девет минута касније, као и код првог поготка, Живојиновић је прихватио лопту и поново погодио небрањени део мреже голмана Мићановића за, испоставиће се, коначни резултат. У надокнади времена у ситуацији да смањи предност домаћина имао је Дамњановић, али је Петрић је из непосредне близине успео лопту да скрене из самог угла у корнер.

У наставку су гости кренули с намером да смање резултат, а што им то није успело, заслуге припадају одличном голману Николи Петрићу, који је у 59. минуту у два наврата одбранама зауставио ударце Буснића и Живковића, а у финишу утакмицу и прави пројектил Зоговића. Домаћи су у финишу утакмице постигли гол на асистенцију Живојиновића, стрелац је био Паповић, али је он поништен због недозвољене позиције играча Пролетера.

М. Поповић

Пролетер - Рад 2:0 (2:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе”, судија: Пипер (Чачак). Стрелац: Живојиновић у 32. и 41. минуту.  Жути картони: Трнинић, Стојановић (Рад).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 8, Митровић 7, Андрејевић 7,5, Леандро 7, Ковачевић 7,5, Јовановић 7,5 (Јоковић), Пејић 8, Весић 7 (Паповић 7), Бацановић 7 (Илић), Живојиновић 8,5, Миленковић 7.

РАД: Мићановић 6, Стојановић 6, Добријевић 6,5, Ђорић 6, Башановић 6,5, Трнинић 6,5, Илић 6,5 (Буснић 6,5), Живковић 7 (Грубишић), Дамњановић 7 (Трифуновић 6,5), Јовановић 6 (Дедијер), Ковачевић 6 (Зоговић 7).

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ - 1. КОЛО

КРУШЕВАЦ: Напредак – Партизан       1:3 (1:0)

НОВИ САД: Пролетер – Рад        2:0 (2:0)

ШАБАЦ: Мачва – Бачка      1:0 (0:0)

БЕОГРАД: Чукарички – Инђија    3:0 (2:0)

БЕОГРАД: Црвена звезда -  Нови Пазар       3:0 (2:0)

НИШ: Раднички – Металац         3:0 (2:0)

БЕОГРАД: Вождовац – Радник     1:3 (0:1)

СЕНТА: ТСЦ – Вовјодина    2:2 (1:1)

СУБОТИЦА: Спартак – Златибор 3:0 (2:0)

ЛУЧАНИ: Младост – Јавор 2:1 (2:0)

У следећем колу (среда, 5. август) састају се: Војводина - Чукарички, Златибор - Пролетер, Рад - ТСЦ, Бачка - Спартак, Инђија - Вождовац, Нови Пазар - Партизан, Црвена звезда - Раднички, Јавор - Напредак, Радник - Младост, Металац - Мачва.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести