Победа Војводине на растанку против Јавора поклон навијачима

Остало је пред фудбалерима Војводине да на стадиону „Карађорђе“ одиграју још 90 минута утакмице с Јавором, па да оду на заслужени одмор.
ivan lakicevic, Dnevnik/jelena Grlić
Фото: Дневник/Јелена Грлић

У сезони која се приближила самом завршетку, Новосађани су освојили треће место, остварили примарни циљ и изборили ново играње у Европи. Због тога ће у дуелу с Ивањичанима играти без икаквих резултатских оптерећења, али и са жељом да се победом опросте од навијача и закажу им брзо виђење већ у јуну, када ће почети припреме за нову такмичарску годину.

Један од играча који је био најстандарднији у новосадској црвено-белој екипи у минулом првенству, био је десни бек Иван Могли Лакићевић. Од одласка Немање Милетића у Белгију прошлог лета, он се усталио на позицији десног бека и поштеним, увек максимално мотивисаним и борбеним играма, покупио је симпатије Вошиних навијача.

- Волео бих да се на нашем стадиону окупи већи број гледалаца и да навијачи испуне трибине „Карађорђа“ – рекао је Лакићевић. – Јавор има одличну екипу и његова позиција на табели не одсликава реално квалитет тима. С друге стране, желимо да победом закључимо сезону и настојаћемо да освојимо три бода, чиме бисмо ставили својеврсни потпис под учинак у сезони.


Волео бих да Батак остане

Иако је тек око месец дана на челу стручног штаба Војводине, Радослав Батак је показао да је реч о одличном младом стручњаку.

- Ту нема никакве дилеме, Батак и његов стручни штаб одрадили су посао на сјајан начин – категоричан је био Лакићевић. – Волео бих да остану и у наредној сезони и да, с њима на челу, у будућности остварујемо добре резултате.


А тај учинак је освојено треће место, тиме и право да Војводина поново учествује у квалификацијама за Лигу Европе.

- За нама остаје сезона у којој смо веома добро тренирали и играли. Имамо одличан тим, атмосфера међу нама је и даље на врхунском нивоу и зато бих, између осталог, волео да победимо и задовољни одемо на одмор од понедељка. Што се Лиге Европе тиче, био бих пресрећан да овог лета најзад прескочимо плеј-оф и да изборимо право да заиграмо у групној фази тог такмичења. Свестан сам да нам лако неће бити, али мислим да ће током лета доћи и неки нови играчи, да ћемо бити још јачи и да ћемо сви заједно уложити све од себе како бисмо тај циљ испунили.

Игре Ивана Лакићевића током протекле сезоне плениле су због његовог безрезервног залагања баш у свакој утакмици.

- Драго ми је што сам се усталио у екипи и знам да могу да играм још боље. Увек се трудим да пружам максимум и чини ми се да су наши навијачи то препознали и да умеју да вреднују такав однос према црвено-белом дресу. Борим се свим срцем за тај дрес, лепо ми је у Новом Саду и размишљам једино о клубу за који наступам, а уговор с Војводином ме веже још годину дана и не размишљам о одласку.

Током сезоне Војводина је имала доста турбуленција – тим су водила четворица тренера, а промењене су и три управе.

- Фудбалери морају да се навикну и на такве ствари. Добро смо поднели све те промене и оне се нису лоше одразиле на наше резултате. Занимљиво је да сам са своје 24 године живота променио већ 25 тренера, али тако је то данас. Професионалци смо, морамо да се навикавамо на неке нове захтеве у ходу и у што краћем времену и управо због тога било је важно то што Војводина има одличан тим. Остало је да то још једном потврдимо у утакмици с Јавором, а да онда одемо на одмор. Што се мене лично тиче, наставићу с тренинзима, хиперактиван сам и спреман ћу доћи на прозивку пред почетак нове сезоне – додао је Иван Лакићевић.

За сусрет Војводина – Јавор улазнице ће се наплаћивати за Запад (300 динара) и Исток (200 динара), док ће бесплатне карте за Север моћи да се подигну у просторијама навијачке групе Фирма, смештеним на северној трибини стадиона „Карађорђе“. 

Утакмица почиње, као и сви остали мечеви плеј-офа, у недељу у 18.30 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести