Победа Војводине над Бачком добра увертира за Партизан

НОВИ САД: У првенственој утакмици с Бачком у Бачкој Паланци, фудбалери Војводине били су апсолутни фаворити за победу.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Иако су, први пут у сезони, били лишени помоћи капитена Николе Дринчића, а на клупи, због повишене температуре, није било ни шефа стручног штаба Ненада Лалатовића, Новосађани су у већем делу сусрета оправдали тај епитет и славили резултатом 2:1 (2:0).

То се посебно односи на њихову игру у првих 45 минута, када су били бољи од већ отписаног ривала и, захваљујући двоструком стрелцу Миодрагу Гемовићу, стигли до предности од два гола разлике. Истини за вољу, имао је домаћин прилике да постигне барем један погодак, али је, исто тако, предност црвено-белих могла да буде и убедљивија.

У наставку, иако су Новосађани на терену имали веома офанзивну поставу, нешто убедљивији су били Паланчани. Лепим голом детета Војводине Милоша Зличића, смањили су предност гостију, прилика је потом било пред оба гола, али се резултат више није мењао. Воша је, по приказаном – потпуно заслужено, уписала три нова бода и сада се припрема за среду и полуфинални сусрет Купа Србије, у којем на „Карађорђу“ дочекује тим Партизана. Биће то својеврсни дипломски испит ове генерације момака који носе црвено-бели дрес. Прошле године, тим тренера Лалатовића после пенала стигао је до вредног пехара и показао да уме да се носи с притиском, а у среду ће имати нову прилику да то потврди.


У среду од 19.05 часова

Утакмица полуфинала Купа Србије између Војводине и Партизана, игра се на стадиону „Карађорђе“ у среду, 21. априла. Почетак дуела заказан је за 19.05 часова.


- Наш одличан улазак у утакмицу с Бачком, а после тога и веома добра игра коју смо приказали, као и голове које смо на време постигли, били су одлучујући фактори у Бачкој Паланци – оцена је Видака Братића, који је, заједно с Драганом Шарцем, водио црвено-беле. – У другом полувремену смо у игру увели фудбалере који су се недавно опоравили од повреда, домаћин је смањио резултат и створио неколико прилика, али смо их имали и ми и могли смо, да смо их реализовали, да затворимо сусрет.  Утакмица у Бачкој Паланци остаје иза нас, а ми се окрећемо најважнијем дуелу у сезони, односно полуфиналу Купа и сусрету с Партизаном.

Приметно је у првих 45 минута било то да је средњи ред Новосађана деловао веома добро, а у пољу су одлично сарађивали Новица Максимовић, Аранђел Стојковић и Вељко Симић. То може само да радује навијаче Војводине, пошто у куп-утакмицама не важи правило „бонуса“ и тренери  могу да изведу тимове за које сматрају да су најбољи у том тренутку. То Ненаду Лалатовићу може да буде од значаја. У нападу су, уз распуцаног Гемовића, адути и опорављени стрелци Вукадиновић, Бојић и Човић, тако да ће трофејни стручњак имати „слатке“ муке коме да поклони поверење да почне сусрет на „Карађорђу“.

А. Предојевић

 

Др Вукосав: Пратимо стање

Велику пажњу фудбалске јавности изазвала је чињеница да у Бачкој Паланци тим Војводине није с клупе водио Ненад Лалатовић, а да у њему није било ни Николе Дринчића. Најпозванији да о томе каже коју реч више је др Борко Вукосав, шеф медицинске службе старијег новосадског суперлигаша.

- Тренер Лалатовић је на дан утакмице имао повишену температуру и његово опште стање није било добро – објаснио је др Вукосав. – Одлучили смо да је боље да прескочи сусрет с Бачком и пажљиво пратимо како тече његов опоравак. Што се Дринчића тиче, реч је о инфекцији праћеној болом у грлу и из предострожности донели смо одлуку да не путује на мегдан с Паланчанима. Видећемо како се ситуација развија и у складу с тим доносићемо одлуке.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести