Победа Звезде у Клужу за групну фазу Лиге Европе

КЛУЖ: Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у групну фазу Лиге Европе, након што су вечерас у реванш мечу савладали Клуж 2:1 (1:1).
z
Фото: crvenazvezdafk.com

У првом мечу у Београду било је 4:0 за црвено-беле.

Звезда је повела у петом минуту голом Александра Катаија из пенала, након што јс претходно Камора "вукао" Милоша Дегенека.

Изједначио је Габријел Дебељух у 34. минуту, да би у 52. минуту Милан Павков искористио кикс голмана Клужа Кристијана Балградена и погодио "празну мрежу".

Велику прилику Клуж је пропустио у 63. минуту када је Милан Борјан одбранио пенал Ћипријану Деаку.

Клуж је последњих 15 минута имао играча мање јер је други жути картон добио Џонатан Родригез.

Звезда се пети пут узастопно пласирала у групну фазу једног европског такмичења.

Жреб ће се одржати у петак од 12 сати у Истанбулу.

Станковић: Остварили смо реалан циљ пласманом у ЛЕ

Ово је велики резултат, пласманом у Лигу Европе остварили смо реалан циљ. Може да се коментарише и дискутује, пети пут групна фаза, ове године је Лига Европе доста јача и честитам момцима, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић после победе .

Задовољан сам приступом. Рекао сам и пре меча да не могу да размишљам о поразу, ишли смо на победу, али могли смо да примимо гол из пенала. Хвала навијачима, превалили су велики пут, посебно хвала Драговићу и Дегенеку, показали су колико се воли клуб, изјавио је Станковић на конференцији за медије.

Капа доле играчима, понављам то, одиграли смо 13-14 утакмица у овој, како ми кажемо, Летњој лиги, додао је Звездин тренер.

Још једна утакмица, па пауза. А онда идемо даље. Немам жеље на жребу, ко год дође, али немма ништа против да буде Лацио. Ово је успех,остало је надоградња, чека нас још најмање шест европских утакмица, истакао је Станковић и додао да није размишљао о одласку из Звезде, могао је, али да није хтео јер му клуб много значи.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести