ПОБЕДОМ НАД КОЛУБАРОМ (3:1), МЛАДОСТ ГАТ СВЕ БЛИЖА ОПСТАНКУ Шушњар: Назире се лука спаса

Од доласка Драгана Перишића на место шефа стручног штаба, фудбалери Младости ГАТ везали су три победе.
ФК Младост ГАТ/Стрелац Ђорђе Шушњар и асистент Дамјан Даничић
Фото: ФК Младост ГАТ/Стрелац Ђорђе Шушњар и асистент Дамјан Даничић

После ОФК Београда и Текстилца, пред Новосађанима је пала и Колубара (3:1), па су се приближили безбедној зони, односно месту које им гарантује опстанак у Првој лиги Србије. 

Стрелци су били два пута Миљан Вукадиновић и Ђорђе Шушњар, дакле суперлигашки потенцијал у нападу „гатоваца“. Додуше, још увек су „испод црте“, али је сада разлика у односу на тимове који ће стићи до луке спаса само два бода, а следи им седам утакмица у плеј-ауту и још је 21 бод у оптицају.

- Били смо свесни ситуације у којој се налазимо и тога да немамо другог избора, осим победе – рекао је стрелац другог поготка за тим са ГАТ арене против Колубаре, Ђорђе Шушњар. – Од почетка смо ушли јако у сусрет с Лазаревчанима, наметнувши стил игре који је нама погодовао и то нам се исплатило. Доказали смо несумњиви квалитет који наш тим има и то нам је додатно подигло ниво самопоуздања. Очекујем да ћемо у плеј-ауту, наставимо ли овако, изборити циљ и остати у овом рангу.


И стрелац и „пакер“

Иза Ђорђа Шушњара је ангажман који је имао у суперлигашкој екипи Железничара из Панчева. У Нови Сад је стигао у зимском прелазном року, а током овог пролећа постигао је три гола и уписао четири асистенције. Рођени Румљанин показао се као добро решење у шпицу напада, доказујући умешност голгетера, али и „пакера“.


Ипак, и остале екипе имају амбицију да избегну сеобу у Српску лигу, што, само по себи, сведочи о томе да ће доигравање бити неизвесно и напорно.

- Младост ГАТ има квалитетну и јаку екипу и, да је све било како је требало, није ни требало да се нађе у борби за опстанак. Шта је – ту је, она је наша реалност и учинићемо све да продужимо прволигашки статус. Још увек не знамо где ћемо играти у првом колу плеј-аута (то је зависило од исхода јучерашњег сусрета ОФК Вршац – Текстилац, оп. А. П.), али, свеједно, циљ нам је да у сваком наредном сусрету идемо на три бода. Добро је то што сада све зависи искључиво од нас самих, а на екипи је да покаже способност и потенцијал који има.

Тренер Перишић донео је победнички дух у екипу, о чему сведоче последњи резултати.

- С новим шефом, међу нас је стигла и нова енергија. Битно је да наставимо у овом ритму, јер је атмосфера међу играчима, као и у клубу, на високом нивоу и то, једноставно, морамо да искористимо – додао је Шушњар.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести