Победом у вечитом дербију Партизан излази на мегдан Војводини у финалу Купа

Фудбалери Партизана имаће прилику да бране трофеј Купа јер су у полуфиналу савладали Црвену звезду. Црно-бели су укупно гледано били бољи, а тас на ваги је био Умар Садик који је одиграо једну од најбољих утакмица у дресу црно-белих.
zvezda partizan
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Као и већина дербија у последње време и овај је протекао у доста дуела, борбе на средини терена, растрзаној игри. Црвена звезда је покушала да се наметне, почела је са двојицом нападача, али имала је јалову иницијативу. Партизан се у стар­ту определио за контранападе и врло рано најавио да би они могли имати сврху.

Садик се наметнуо као најопаснији код црно-белих, много мука су имали изабраници Дејана Станковића да га зауставе. Често је то било на ивици јавне опомене, говорећи о интензитету фаулова које су црвено-бели правили над нигеријским интернационалцем. С временом Партизан је преузео игру, био организованији, претио ,,вечитом ривалу“. Није то било баш ,,на ивици гола“, али ,,ваљак“ је био конкретнији.

Након мирнијег периода Партизан је имао велику прилику. Садик је добро шутирао у ближио угао, а Борјан интервенисао. Да му излетање није јача страна голман Партизана Владимир Стојковић је показао у 43. минуту, када је беспотребно интервенисао и направио прекршај.


Бакљом на Стојковића

Још једном ће по лошем бити упамћени навијачи неког од два велика ривала. Овога пута то су навијачи Црвене звезде, који су бестијалним поступком умало угрозили здравље Владимира Стојковића. Наиме, док се голману Партизана указивала помоћ испред северне трибине најватреније присталице црвено-белих гађале су га бакљом која је завршила у непосредној близини његове главе.


Навијачи Црвене звезде сил­но су се обрадовали када је Вукановић нешто касније пости­гао погодак, који је оправдано поништен због офсајда. Свему је претходила статива Бена из слободног ударца. Боаћи је потом шутирао са дистанце, а Стојковић одбранио.

У наставак је боље ушла Црвена звезда и извела неколико солидних напада. Међутим, прву праву шансу имао је Партизан, када је након акције Милетића и Марковића Садик добро шутирао, а Борјан одбранио. А, колико је расположен за игру био Садик видело се у 58. минуту када се велемајсторски лажњаком ослободио Дегенека, одиграо до Натха који је сместио лопту у мрежу.

Врло брзо – умало изједначење. Звезда је истрчала контру преко Боаћија који је пожурио са асистенцијом и све упропастио. Црвено-бели су били у офанзиви, али су црно-бели успевали да отклоне опасност. На другој страни, поново је Садик био неумољив, али је његов шут са дистанце зауставио Борјан. Недуго потом, можда је све дилеме могао да реши Сума, али је шутирао преко гола.

У финиш меча Црвена звезда ушла је ултраофанзивно, али мало тога конкретног је урадила. Отворио се и простор за контре Партизана, једну од њих умало Асано није завршио голом. Међутим, то није имало последице по црно-беле.   

И. Лазаревић

ПартизанЦрвена звезда 1:0 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 15.000. Судија: Симовић (Ловћенац). Стрелац: Натхо у 58. минуту. Жути картони: Шћекић, Зђелар, Стојковић, Асано, Сума (Партизан), а Родић, Дегенек, Гобељић, Бен (Црвена звезда).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6 (Н. Стевановић), Милетић 6,5, Павловић 6,5, Остојић 6, Уро­шевић 6, Здјелар 6,5, Шћекић 6, Марковић 6,5 (Ф. Стевановић 6,5), Натхо 7 (Сума), Асано 6, Садик 8.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 6, Милуновић 6, Дегенек 6, Родић 6,5, Вукановић 6, Петровић 6 (Јовичић), Јованчић 6,5 (Гаврић), Иванић 6,5 (Радуловић), Бен 6,5, Боаћи 6,5 (Томане 6).

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести