Почеле припреме Воше, повратак Вука Митошевића (фото)

Фудбалери Војводине данас су званично почели припреме за нову полусезону првим тренингом у ФЦ „Вујадин Бошков“.
Pripreme fudbalera Vojvodine/F. Bakic
Фото: Филип Бакић/Припреме фудбалера Војводине

Пред почетак тренинга, председник ФК Војводина Душан Влаовић пожелео све најбоље у новој години и новој полусезони, од које очекује да буде неупоредиво успешнија него претходна.

„Надам се да сте се одморили, јер данас вам практично следи први радни дан. Најпре ћете тренирати у овим зимским условима у нашој земљи, а 24. јануара идете у турски Белек, где ће услови за рад бити врхунски и већ је уговорено одигравање пет пријатељских утакмица са веома атрактивним противницима. Што се тиче онога што је било, на то се најрадије не бих враћао и сигуран сам да ви, као ни ми у клубу, нисте задовољни са такмичарским резултатом који је остварен – изјавио је Влаовић, додавши да су циљеви Војводине у новој полусезони да значајно поправи свој пласман на табели, да догура што даље у Купу Србије као и да афирмише тим за наредну сезону.

Фото: Uprava FK Vojvodine/F. Bakic

На данашњем окупљању, појавило се укупно 39 фудбалера, а у односу на прошлу полусезону, изостали су Лазар Ђорђевић, Исмаел Фофана и Дарко Бједов, који су ове зиме споразумно раскинули уговоре са клубом.

Фото: Pripreme FK Vojvodina, Vuk Mitosevic/F. Bakic

Црвено-белима поново се прикључио везиста Вук Митошевић (27), који је прошлу полусезону провео у мађарском прволигашу Кишварди. Он је прошао омладинску школу „Илија Пантелић“, потом је од 2009. до 2013. године био члан првог тима Војводине, а очекује се да у најскорије време и дефинитивно потпише нови уговор са својим матичним клубом.

Фото: Pripreme FK Vojvodina/F. Bakic

Због повреде, са данашње прозивке изостао је нападач Милан Видаков, као и везиста Езе Винсент, чији се долазак у Нови Сад очекује у току данашњег дана.

До одласка у Турску, фудбалери Војводине тренираће у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, као и у спортском центру „Сајмиште“, које поседује терен са вештачком подлогом.

М. К.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести