Покрајински фудбалски дерби (16): Воша жели две победе до краја

НОВИ САД: Фудбалска сезона у Србији, барем када је реч о елитној лиги, примакла се самом крају. Остало је још да се одиграју два првенствена кола пре него што завеса буде спуштена, али је, ипак, још доста тога остало отвореним.
v
Фото: Momenat iz prošle utakmice dva rivala u Subotici/J. Grlić

Мимо свих очекивања, међу тимовима које се боре за опстанак је и  суботички Спартак, којем је, математички гледано, потребан још бод да избори опстанак. “Плави голубови” данас играју у Новом Саду с екипом Војводине, а тим тренера Ненада Лалатовића,  у меч и не улази у најбољем расположењу, смрт спортског директора Милана Косановића је све потресла у клубу. 

Одиграћемо меч за Милана, каже Драган Шарац, један од Лалатовићевих асистената у стручном штабу новосадске екипе. 

Како додаје, играчима је тешко, али сви су некако изгубљени, али мора се даље.

Без обзира на све верујем да ћемо одиграти занимљив и неизвестан меч. Суботичанима је  потребан још бод да буде миран у борби за опстанак, док ми пред собом имамо два циља: ова генерација Вошиних играча жели да уђе у клупску историју као тим који је остварио највећи број победа у једној сезони, а, уз то, хоћемо да двема победама оверимо и пласман на треће место. Била би то својеврсна круна нашег двогодишњег рада, поручио је Шарац.

Како ствари стоје, Новосађани ни данас неће моћи да наступе у комплетном саставу, пошто се неколицина стандардних играча жали на повреде или болести, док ће Зукић и Ковачевић паузирати због акумулираних жутих картона.

Волели бисмо да можемо да изведемо најјачи тим, али је, и поред њихове жеље, тешко је да се очекује да се до почетка утакмице опораве Дринчић, Бралић и Саничанин. Међутим, атмосфера на тренинзима је заиста изванредна, радимо и живимо попут праве породице и то нас испуњава оптимизмом. Са Спартаком смо одиграли неизвестан дуел у четвртфиналу Купа у Суботици, верујем да ће занимљиво да буде и данас на “Карађорђу” и било би лепо да достигнемо домете који би ову генерацију играча Војводине издвојили у аналима нашег клуба, додао је Драган Шарац.

Утакмица Војводина - Спартак игра се од 16 часова, а пре почетка утакмице играчи и малобројни гледаоци минутом чутње опростиће се од Милана Косановића.  

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести