Полуфинале купа: Војводина-Партизан, Чукарички-Црвена звезда

БЕОГРАД: Жре­бом у про­сто­ри­ја­ма Фуд­бал­ског са­ве­за Ср­би­је од­ре­ђе­ни су по­лу­фи­нал­ни па­ро­ви на­ци­о­нал­ног Ку­па: Чу­ка­рич­ки - Цр­ве­на зве­зда и Вој­во­ди­на – Пар­ти­зан.
kup srbije, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Спорт­ски ди­рек­тор ФСС Го­ран Бу­њев­че­вић из­ву­као је ку­гли­це са име­ни­ма уче­сни­ка по­лу­фи­на­ла и раз­дво­јио ве­чи­те ри­ва­ле. На жре­бу ни­је би­ло по­вла­шће­них еки­па, а у пр­вим су­сре­ти­ма, ко­ји су на про­гра­му 26. апри­ла, Вој­во­ди­на до­че­ку­је бра­ни­о­ца тро­фе­ја, док ће шам­пион го­сто­ва­ти на Ба­но­вом бр­ду. Ре­ванш ду­е­ли за­ка­за­ни су за 10. мај, а у слу­ча­ју иден­тич­них ре­зул­та­та од­мах се при­сту­па из­во­ђе­њу пе­на­ла. Још ра­ни­је је од­лу­че­но да се фи­на­ле ор­га­ни­зу­је 27.ма­ја, на но­во­сад­ском ста­ди­о­ну „Ка­ра­ђор­ђе“.

Пред­став­ни­ци клу­бо­ва на­кон це­ре­мо­ни­је жре­ба сло­жи­ли су се да ла­ких ри­ва­ла ни­је би­ло, а да су ам­би­ци­је по­бед­нич­ке.

„Че­ка­ју нас две за­ни­мљи­ве и те­шке утак­ми­це. Ни­је би­ло ла­ких про­тив­ни­ка. Пар­ти­зан увек иде до кра­ја, у сва­ком так­ми­че­њу, а са­да и бра­ни­мо тро­феј. Је­ди­но Вој­во­ди­ну ни­смо по­бе­ди­ли ове се­зо­не и то ће нам би­ти мо­тив ви­ше“, ре­као је члан струч­ног шта­ба еки­пе из Хум­ске Љу­би­ша Ран­ко­вић.

Фи­на­ле је на про­гра­му у Но­вом Са­ду.

„Про­тив­ник је те­жак, али бо­ри­ће­мо се за фи­на­ле. Мо­тив ви­ше ће нам би­ти до­ма­ћи те­рен у фи­на­лу. Би­ће не­из­ве­сно, али ми оче­ку­је­мо про­лаз и фи­на­ле“, ис­та­као је пот­пред­сед­ник  Вој­во­ди­не Љу­би­ша Де­до­вић.

Члан струч­ног шта­ба Зве­зде Го­ран Не­гић  имао је кра­так ко­мен­тар.

„У по­лу­фи­на­лу има­мо че­ти­ри ти­ма ко­ја су у пр­вен­ству по­ка­за­ла да су нај­бо­љи. На­дам се да ће Зве­зда ура­ди­ти шта тре­ба и да ће иза­ћи као по­бед­ник“, по­ру­чио је Не­гић.

Ди­рек­тор Чу­ка­рич­ког Не­над Ми­ро­са­вље­вић освр­нуо се на ам­би­ци­је сво­је еки­пе у овом так­ми­че­њу. 

„По­сле ду­го вре­ме­на у по­лу­фи­на­лу игра­ју че­ти­ри нај­бо­ље еки­пе, та­ко да је сва­ки про­тив­ник те­жак. Зве­зда је фа­во­рит, али игра­ју се две утак­ми­це, у ко­ји­ма ће­мо про­ба­ти да ис­ко­ри­сти­мо сво­је шан­се. Че­ка­ју нас две до­бре и ква­ли­тет­не утак­ми­це и на­дам се про­ла­ску у фи­на­ле“, оп­ти­ми­ста је Ми­ро­са­вље­вић.

З. Ран­ге­лов

 

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести