Поповић: Из сваке утакмице морам да учим

БЕОГРАД: Млади голман Партизана, 20 годишњи Александар Поповић, рекао је да је важно што је његов тим тријумфовао на стару нове сезоне у Суперлиги.
Popovic Aleksandar/FK Partizan/M. Todorovic
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић/Александар Поповић

Црно-бели су јуче у првом мечу у Суперлиги после преокрета победили Напредак из Крушевца 3:1, а Поповић је од првог минута био на голу Партизана.

"Утакмица као и свака прва у новој сезони тако и ова, увек најтежа, али важна је победа само и ништа друго. Показали смо да смо тим, показали смо карактер и на крају победили и то је једино битно. Моја прва сезона у сениорском фудбалу да крећем као први голман од првог кола. Као што сам већ и рекао, свака утакмица ми је најбитнија и из сваке морам да научим што више ствари да бих напредовао. Веома ми је важно да скупљам искуство да својим залагањем стекнем поверење целе екипе и стручног штаба и да се надам што већем броју утакмица", рекао је Поповић за клупски сајт.

Голман, који има 20 година, говорио је и о самом мечу у Крушевцу.

"Мислим да не бисмо смели да допустимо да примамо гол у последњем минуту полувремена, али и то се дешава некад. Као што сам горе рекао показали смо да смо тим и најбитнија је победа, све остало ћемо исправљати и бити бољи у свакој наредној утакмици", рекао је Поповић.

Објаснио је и како је текла припрема за деби.

"Спремао сам исто као и за сваку утакмицу, тако су и тренери имали исте захтеве према мени. Оно што радимо и вежбамо на тренинзима покушавамо да пребацимо на утакмицу, тако да је ова утакмица била као и свака претходна, али и као све наредне што се тиче припреме".

Меч у Крушевцу обележила је и повреде домаћег голмана Младена Живковића, који се судардио са играчем Партизана Лазаром Марковићем, због чега су обојица морали да напусте терен.

"Нисам видео колегу из Напредка после утакмице. Повреде су најгори део спорта и увек остаје неки лош утисак кад неки играч напусти терен после повреде као што су Жиле и Маркец. Овим путем му желим брз опоравак и надам се да ће се што пре вратити", закључио је Поповић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести