Пораз фудбалера Србије од Русије на старту Лиге нација

Традиција се и даље наставља, пошто ни после 23 године нисмо успели да савладамо селекцију Русије.
w
Фото: Tanjug (AP Photo/Pavel Golovkin)

Као и у ранијим мечевима „зборнаја“ је релативно лако изашла на крај са нашим најбољим фудбалерима. Додуше у неким тренуцима смо играли добро, доминирали тереном, али је било превише грешака у нашој одбрани, што су домаћи фудбалери лако искористили. Експеримент са Николом Максимовићем, као централним одбрамбеним играчем очигледно није успео, па ће селектор Тумбаковић изгледа морати да се врати на формацију са четири играча у одбрани. Шкрипало је и у нападу, очигледно да нису сви играчи у најбољој форми. Ипак, надамо се да ћемо већ у недељу у мечу са Турском у Београду играти много боље. 

Добро смо отворили утакмицу, од првог минута наши средњи играчи контролисали су игру. Кратким пасовима заустваили смо покушаје руске репрезентације и  успели да наметнемо наш стил игре. У првих петнаестак минута није било прилика, а онда смо могли нешто више да урадимо после  слободног ударца Костића, али  Милинковић – Савић је слабо тукао главом. Недуго затим, могли смо постићи и погодак. Костић и Милинковић – Савић су одиграли дупли пас, након чега је Сергеј са петнаестак метара гађао уближи угао Шунина, али је голман руске репрезентације био опрезан и лопту избацио у корнер. Тек пред крај првог дела Руси су успели да запрете нешто озбиљније. Прво је Дзјуба тукао са седам метара после корнера, али је Дмитровић уз помоћ Лазовића избацио лопту у корнер. Пред сам крај полувремена „зборнаја“ је имала сјајну прилику. Корпулентини Дзјуба је успео да добије дуел са Николом Максимовићем и упути центаршут са десне стране. На лопту је натрчао Бакајев, али је на нашу срећу са пет метара пребацио празан гол.

Лоше смо почли друго полувреме и већ након три муунта игре Руси су повели. Шунин је дегажирао лопту, а Дзјуба је главом пребацио наше одбрамбене играче и омогућио Бакајеву да се нађе сам испред Дмитровића. У момену када се спремао на шут с леђа га је одгурнуо млади Страхиња Павловић и судија Калум је без размишљања показао на белу тачку. Сигуран извођач био је Дзјуба. После примљеног гола кренули смо нешто офанзивније и за само пет минута створили две изгледне прилике, али нисмо били прецизни. Прво је шансу имао Костић, а потом и Милнковић – Савић, али су домаћи фудбалери успели да отклоне опасност. 

Као и првом делу наши најистуренији играчи Митровић и Тадић били су добро чувани. Додуше нешто више простора имали смо на боковима, али их нисмо баш најбоље користили. Тек у 61. минуту наш капитен Тадић успео је да се ослободи својих чувара, тукао је из окрета са 18 метара, али непрецизно преко гола. Руси су то казнили и постигли други погодак. Каравајев је на левој страни прошао неколико наших играча и  када је дошао до ивице шенаестерца страховитим шутем погодио леви горњи угао. Међутим, нисмо се предавали и после неколико минута успели смо да смањимо резултат. Лазовић је побегао својим чуварима на десној страни и онда лепо заврнуо лопту на петерац, где се нашао Митровић и погодио мрежу. Само неколико минута касније, после нове грешке Николе Максимовића, Дзјуба је решио питање по­бедника, лако савладавши Дмитровића. У финишу меча смо можда могли да смањимо резултат, али Ђуричић и Љајић нису били прцизни.

Г. Ковач 

РусијаСрбија 3:1 (0:0)

МОСКВА: Стадион Динама, играно без гледалаца, судија: В. Калум (Шкотска), стрелци: Дзјуба у 48. (из пенала) и 79. и Каравајев у 70. за Русију, а Митровић у 77. минуту за Србију, жути картони: Черчешов, селектор (Русија), Павловић, Никола Максимовић (Србија).

РУСИЈА:  Шунин 6, Фернандеш 6, Семенов 6 (Нојштедтер), Yикија 6, Жирков 7 (Куциајев), Зобнин 6, Оздојев 6, Јонов 6, Каравајев 7, Дзјуба 8, Бакајев 7 (А. Мирунчук).

СРБИЈА: Дмитровић 6, Миленковић 6, Никола Максимовић 5, Павловић 6 (Коларов), Лазовић 7, Немања Максимовић 6 (Љајић), Гудељ 7, Костић 7, Милинковић-Савић 6 (Ђуричић), Тадић 6, Митровић 7.

Резултати

А лига

Немачка – Шпанија    1:1

Украјина- Швајцарска        2:1

Б лига

Русија – Србија 3:1

Турска – Мађарска     0:1

Бугарска – Исланд     1:1

Финска – Велс   0:1

Ц лига

Молдавија – Косово   1:1

Словенија – Грчка      0:0

Д лига

Летонија – Андора      0:0

Фарска Острва – Малта      3:2

Данас

А лига

Италија – БиХ     (20.45)

Холандија – Пољска   (20.45)

Б лига

Норвешка – Аустрија (20,45)

Румунија – Сверна Ирска    (20.45)

Шкотска – Израел      (20.45)

Словачка – Чешка      (20.45)

Ц лига

Литванија – Казахстан        (18)

Белорусија – Албанија        (20.45) 

Сутра

А лига

Исланд – Енглеска     (18)

Данска – Белгија       (20.45)

Португал – Хрватска  (20,45)

Шведска – Француска        (20.45)

Ц лига

Азербејyан – Луксембург    (18)

Кипар – Црна Гора     (18)

С. Македонија – Јерменија (15)

Естонија – Грузија      (18)

Д лига

Гибралтар – Сан Марино     (15)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести