Пораз младих фудбалера Србије од Аустрије на старту ЕП

ТРСТ: Млада фудбалска репрезентација Србије поражена је вечерас од Аустрије 2:0 (1:0) у утакмици 1. кола Б групе на шампионату Европе.
e
Фото: Tanjug (Franco Debernardi/ANSA via AP)

Млади фудбалери Србије разочарали су на старту Европског првенства, после бледе игре изгубили су од упорних Аустријанаца, који су, мора се признати, надиграли нашу екипу. Наши адути, Јовић, Живковић, Лукић, Пантић, готово да се нису видели на терену, за 90 минута имали смо само две добре прилике. Шкрипало је у одбрани, па су Аустријанци лако долазили у прилике за гол, нарочито у другом  полувремну.  Утакмица је почела у лаганом ритму, можда и због веома топлог времена у Трсту. У првих петнаестак година играло се претежно на средини терена, без удараца на гол. Аустријанци су били нешто конкретније, али нису успели да створе ни једну прилику. Први ударац према голу упутили су Аустријанци тек у 19. минуту, али Волф није био прецизан.У средишњици првог полувремена успели смо да преузмемо инцијативу, али у нападу смо пуно грешили, Јовић није добијао лопте, Радоњић је у жељи да пробије бедем Аустријанаца пуно грешио, а није било у игри ни Живковића. После једне грешке наше одбране Аустријанци су се нашли у прилици, али је Радуновић добро интервенсисао и успео да одбрани шут Шлагера са десетак метара. У 35. минуту слабашан ударац Јовића главом није представљао опасност за голмана Александра Шлагера. А онда су Аустријанци повели, после нове грешке наших на средини терена, Хорват се нашао у иделној ситуацији и са десетак метара погодио стативу, а на одбијену лопту натрчао је Волф и лако погодио мрежу. Шведски линијски судија Стефан Халберг је у први мах сигнализирао недозвољену ситуацију, међутим, после сигнализације из ВАР собе Екберг је признао погодак, јер и није било офсајда

Примљен гол као да је покренуо игру нашег тима и на почетку другог полувремена заиграли смо нешто предузимљивије и после само неколико минута могли смо да изједначимо. Радоњић је са леве стране центирао спољном, на лопту је натрчао Јовић и погодио пречку. А у контри Аустријанци су имали прилику, али је наш голман Радуновић још једном сјајно интервенисао.Напачка игра нашег тима отворила простора Аустријанцима за контре, чак два пута за неколико минута имали су сјајне прилике, али голман Радуновић је интервенисао феноменало и зауставио ударце Волфа, потом и себичног Шлагера.

Двадесетак минута пре краја могли смо да изједначимо, Живковић је центрирао, лопта је прелетела све играче и дошла до брзоплетог Радоњића, који је са четири метра пребацио празан гол. А само неколико минута касније, када су имали играча више на терену, Аустријанци су постигли  други гол. Хорват је из слободнбог удраца поред шуму ногу погодио мрежу. Можда смо у надокнади времена могли да смањимо резултат, али је Лукић из добре позиције промашио гол.      

Г. Ковач

СрбијаАустрија 0:2 (0:1)

ТРСТ: Стадион “Неро Роко”, гледалаца 5.500, судија: Андреас Екберг (Шведска). Стрелац: Волф у 38. и Хорват у 78. минуту. Жути картони: Машовић, Гајић, Миленковић, Јовић (Србија), Лајнхарт, Инголич (Аустрија). Црвени картон: Јовановић (Србија)

СРБИЈА: Радуновић 7– Гајић 5, Миленковић 6, Јовановић 5 , Богосавац 5 – Лукић 5, Машовић 5 (Рачић 6), Пантић 5(Ранђеловић 6) – Живковић 5, Радоњић 5, Јовић 5.

АУСТРИЈА: А. Шлагер 6 – Инголич 6, Дансо 6, Пош 6, Улман 6– Лајнхарт 7, Љубић 7 (Каљyић) – Хорват 8, К. Шлагер 7, Волф 7(Љубичић) – Хонсак 6 (Балић).

А група

Белгија- Пољска        2:3

Италија – Шпанијја    3:1

Б група

Србија – Аустрија       0:2

Немачка – Данска      3:1

У следећм колу, 20. јуна

Аустрија – Данска      (18.30)

Србија – Немачка       (21)

Данас

Румунија – Хрватска         (18.30)

Енглеска – Француска        (21)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести