Поразом од ЦСКА Партизан завршио припреме у Белеку

БЕЛЕК: Припреме у Белеку фудбалери Партизана завршили су поразом од ЦСКА. Црно-бели у већем делу меча нису изгледали добро, били су у подређеном положају и сасвим заслужено су забележили пораз.
p
Фото: Detalj sa meča u Beleku/FK Partizan   

Није помогао ни еврогол Јовића, у 85. минуту.

Играло се врло динамично на обе стране; није било тактичких експеримената: само офанзива и жеља да се да гол. Лепо је изгледао Партизан али ЦСКА је био за нијансу бољи, мало више имао лопту у ногама и проводио време у шеснаестерцу црно-белих. Тешко се долазило до шанси али није било незанимљиво. Прву велику шансу имали су Руси у 20. минуту, преко Мендеша, а она је дошла после одузете лопте из високог пресинга.

Тај стил је био карактеристичан за ЦСКА; Партизан је ,,армејце“ чекао на средини терена. Од средине првог полувремена Руси у потпуности преузимају иницијативу, чврстом игром ,,умртвили“ су Партизанову игру и они диктирали темпо. У 29. минуту нова велика прилика за ЦСКА али и она неискоришћена. Само мало потом Јовић је извео бравуру, петом проиграо Дијабатеа који није успео да на другој стативи пронађе неког ко би сместио лопту у гол.

У финишу првог полувремна Партизан је мало дошао до даха, преузео иницијативу али до великих прилика није долазио.

У наставак је боље ушао ЦСКА и био све опаснији. Све се углавном завршавалао на корнерима али била је и једна добра шанса када је Медина шутирао преко гола. Оно што се наслућивало се и десило у 58. минуту када је Чалов довео ,,армејце“ у воођство. Најбоље се снашао у једној гужви и затресао мрежу. Мало потом Руси су постигли још један погодак али је он поништен због офсајда. Иако су ,,армејци“ остатак меча играли са другом поставом и даље су били бољи и били ближи другом поготку него Партизан изједначењу. Јак ветар је до краја меча спречавао играче два тима да потпуно развију своју игру. Лопта је добијала убрзање и често машила мету. Из слободног ударца је, ипак, Натхо могао да изједначи али је Акинфеев одбранио. За своју одличну игру млади Јовић награђен је поготком у 85. минуту. На ивици шеснаестерца лепо се наместио и сместио лопту у малу мрежу Акинфееовог гола.

Ту ипак није био крај јер је у трећем минуту надокнаде ЦСКА дошао до победе.

И. Лазаревић 

Партизан – ЦСКА 1:2 (0:0)

БЕЛЕК: терен СЦ ,,Аркадија“. Гледалаца: 100. Стрелци: Јовић у 85. за Партизан а Чалов у 58. и Абрусов у 90+3. минуту за ЦСКА. Жути картони: Белић, Шеховић (Партизан) а Роха (ЦСКА).

ПАРТИЗАН: Поповић, Вујачић, Илић, Шеховић, Живковић, Белић, Андраде, Натхо, Дијабате, Јовић, Павловић. Играо је још: Јевремовић.

ЦСКА: Акинфеев, Чалов, Кучаев, Облијаков, Дивев, Моисес, Глебов, Мендез, Медина, Роха, Зајнутдинов.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести