Породица, пријатељи, саиграчи и сарадници испратили Јована Коврлију на вечни пут

У свечаној сали ФЦ „Вујадин Бошков“ одржана је комеморација у част преминулог Јована Коврлије (1942- 2019), помоћног тренера Војводине из сезоне 1988/89, када је  освојена  друга титула.
Komemoracija kovrlija
Фото: FK Vojvodina

У присуству породице, пријатеља, бивших саиграча и сарадника, као и чланова Управног одбора Војводине Љубомира Апра и Драгољуба Самарџића, евоциране су успомене и одата почаст човеку чије ће име остати записано у дугој историји „старе даме“ српског фудбала.

Од Коврлије су се бираним речима опростили председник Удружења ветерана ФК Војводина Васа Пушибрк, председник Асоцијације спортских ветерана Новог Сада Славко Обадов и члан Удружења ветрана Војводине Светозар Гатарић.

– Отишао је још један члан Вошине породице. Јован је био господин, у приватном животу веома тих, али као тренер врло енергичан, упоран и доследан. Са три године, са породицом је из Босанског Грахова дошао у Наково, а потом у Кикинду и касније заиграо за зрењанински Пролетер, који је у то време био врло респектабилан клуб. По завршетку играчке каријере, дипломирао је на Високој тренерској школи у Загребу и посветио се тренерском позиву, који је са успехом обављао – рекао је, између осталог, Васа Пушибрк.

Јован Коврлија сахрањен је на Новом гробљу у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести