Португалија у финишу до победе против Мађарске

Фудбалска репрезентација Португалије савладала је Мађарску 3:0 (0:0) у утакмици првог кола Ф групе на Европском првенству.
portugalci1
Фото: Tanjug (Bernadett Szabo/Pool via AP)
Португалци су пред пуним трибинама "Пушкаш арене" славили головима Рафаела Гереира у 84, односно Кристијана Роналда у 87. из пенала и 90+2. минуту.
Роналдо је исписао историју као најбољи стрелац у историји на финалним турнирима, са 11 голова, испред Мишела Платинија са девет.
Европски првак дуго није успевао да сломи отпор домаће селекције, која је била надахнута крцатим стадионом у Будимпешти.  Баш као и на читавом мечу, гости су имали контролу и лопту у својим ногама и у првом полувремену. У центру пажње у овом делу утакмице био је Диого Жота, који је у две ситуације био себичан или боље рећи деконцентрисан. Најпре је петом минуту пропустио прилику да упосли усамљеног Кристијана Роналда, који је због тога имао свашта да му поручи. Неколико минута касније првотимац Ливерпула није успео да искористи лоше постављену одбрану ривала, да би нешто касније лопту са ноге скинуо и Бруну Фернандешу. Највећу шансу у завршници полувремена пропустио је Роналдо, који је, након доброг центаршута Бруна, лопту са пет метара пребацио преко гола. Што се тиче Мађарске, они су у првих 45 минута слабо прелазили на противничку половину, а једини покушај имао је капитен Салај.
Друго полувреме солидним покушајем после корнера отворио је Пепе, међутим, његов ударац главом није био довољно јак. Домаћи су пар наврата након тога покушавали да угрозе Патрисија из даљине, да би у 68. минуту Бруно Фернандеш био исфрустриран, због нове добре интервенције Гулачија. Мучили су се Португалци, а онда за само осам минута постигли три поготка. Прво Гереиро, уз доста среће, а онда и Роналдо, два пута. Једном из пенала, а други пут након сјајне акције са Рафа Силвом.
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести