После два ремија, фудбалери Војводине желе прву победу

НОВИ САД: Жреб за почетак нове сезоне у Линглонг Суперлиги Србије није био превише наклоњен екипи Војводине.
Vojvodina Vozdovac/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић

Одиграли су Новосађани два дербија, са ТСЦ-ом и Чукаричким, и у њима остварили ремије од по 2:2, па су им ривали за висок пласман већ одмакли на табели. Како им не би допустили да одмах на старту првенства стекну баш (пре)велику предност, црвено-бели из Српске Атине вечерас ће се наћи пред императивом победе у сусрету с Вождовцем.

То, претпостављамо, није баш леп осећај, јер никада није лако када се нешто мора. Ипак, екипа тренера Ненада Лалатовића просто нема другог избора, него да размишља о освајању сва три бода на терену с вештачком травом, смештеном на крову Тржног центра “Стадион” у Београду.


Милановић на цетру

Дуел Вождовац - Војводина судиће Милош Милановић из Ћуприје, а помагаће му Јован Грујић из Ниша и Милоје Милићевић из Прокупља. Четврти судија је Милан Илић из Ниша, а делегат ће бити Момчило Марић.


- Није то неки посебан императив, јер Војводина у сваку утакмицу улази са жељом и намером да победи - смирено је рекао Немања Човић, стрелац првог гола за Вошу у сусрету с Чукаричким. - Наравно, све зависи од ривала, самог сусрета и његовог тока, али је чињеница да ћемо у вечераши дуел ући с намером да напокон упишемо сва три бода. Чека нас незгодан ривал, екипа која има веома добре играче, али су нам бодови заиста неопходни, пошто не желимо да допустимо супарницима у борби за врх да нам превише одмакну.

У прва два кола, и поред прилика да их заврше на тријумфални начин, играчи “Старе даме” морали су да се задовоље нерешеним резултатима.

- То није ништа страшно, јер играли смо с тимовима који су у прошлој сезони били одмах иза нас. Имали смо своје прилике да ипак тријумфујемо, али то је већ део прошлости, а битно је да се фокусирамо на оно што нам прво наилази, односно на дуел са “змајевима”.  Верујемо у сопствени квалитет, важно нам је да и навијачи верују у нас, јер ми смо иста она екипа која је узела Куп Србије и била трећа у првенству, што је био одраз квалитета, а не некакве случајности.

Осврнуо се Човић и на дерби с Чукаричким, односно на гол којим је почео експресни повратак у утакмицу након што су гости стекли предност од 2:0.

- Важан је био тај мој погодак, иако не делим голове на битније и оне који то нису - додао је офанзивни везни фудбалер црвено-белог тима. - Био сам у правом тренутку на правом месту и затресао мрежу, а недуго потом исто је учинио и Саничанин. Убеђен сам, да су гледаоци били на нашем стадиону, да бисмо   на крилима њихове подршке постигли трећи гол и на крају се радовали. Идемо даље, пред нама је нови, ни мало лак испит, а надам се да ћемо га, победом над Вождовцем, положити и кренути ка врху табеле.

Тренер Ненад Лалатовић за вечерашњи сусрет неће моћи да рачуна на лакше повређенеог повратника у Нови Сад Новицу Максимовића, док ће му сви остали кандидати за тим бити на располагању. Утакмица са “змајевима” играће се без присуства гледалаца, а почетак је заказан за 20.30 часова.

  1. Предојевић

Могућа постава Војводине

Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине, могуће је да вечерас за сусрет с Вождовцем изведе следећу поставу новосадског суперлигаша: Симић - Андрић, Бралић, Саничанин, Деветак - Стојковић, Дринчић - Вукадиновић, Бојић, Зукић - Човић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести