Потер: Било је напето на крају меча, али момци су играли фантастично

ЛОНДОН: Менаџер Челсија Грејем Потер изјавио је да је одушевљен пласманом лондонског клуба у четвртфинале Лиге шампиона, преноси Скај.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Челси се пласирао у четвртфинале ЛШ, пошто је синоћ у Лондону савладао Борусију Дортмунд 2:0 у реваншу осмине финала ЛШ. У првом мечу било је 1:0 за Борусију.

"Нисам сигуран како се осећам. Много је емоција. Било је напето на крају меча, али момци су играли фантастично. Одушевљен сам што смо прошли даље. Прошли смо кроз тежак период и ово такмичење нам много значи. Желели смо да прођемо међу најбољих осам и то нам је добра основа за наредних неколико недеља", рекао је Потер.

Он је истакао да Челси сада мора да се окрене обавезама у Премијер лиги.

"Морамо да се опоравимо и припремимо за суботу када играмо против Лестера. Ово је сјајно за момке, две утакмице без примљеног гола после тешког периода. То се у животу дешава, ради се о томе како ћете реаговати, а играчи су били фантастични", рекао је Потер.

Челси је до тријумфа стигао головима Рахима Стерлинга у 43. и Каја Хаверца у 53. минуту из пенала. Хаверц је прво погодио стативу, али је пенал поновљен због уласка играча Дортмунда у шеснаестерац, а онда је фудбалер Челсија из другог покушаја затресао противничку мрежу.

"Искрен да будем нисам све најбоље видео. Знам само да је неко ушао у шеснаестерац пре времена. Дешавају такве ствари. Хаверц је издржао притисак. Очигледно је да имамо поверења у њега. Нисам гледао кад је шутирао, али сам био одушевљен када сам чуо урлање навијача. Извођење пенала није за мене, дивим се свакоме ко то ради", закључио је Потер.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести