Потисје иступило из Војвођанске фудбалске лиге – север

КАЊИЖА: Сениорска екипа фудбалера Потисја у пролећном делу прванства неће наставити такмичење у Војвођанској лиги – север, што је дефинитивна одлука, коју је потврдио председник клуба Милош Видовић.
fk potisje.
Фото: Dnevnik.rs

Извесно је да је криза и на једвите јаде састављена екипа уочи овог првенства сада кулминирала, па је услед тога и уследила непопуларна одлука. 

„То је коначна одлука и одраз стања у клубу, која је уследила након више разговора са малобројним члановима Управног одбора и представницима Спортског савеза општине Кањижа, где су нас саслушали о нашим проблемима. Дошли смо до тога да је функционисање на досадашњи начин даље практично немогуће из више разлога“,изјавио је Видовић.

Један од великих проблема који се помиње годинама уназад су финансије. Међутим, према речима Видовића још већи проблем је што фале спортски радници, људи из фудбала, бивши играчи, коју су одрасли уз овај клуб и били уз њега, јер без таквих људи клуб на аматерском нивоу једноставно не може да функционише. Фале спортски радници и фудбалери из ове средине. Неколицина је прошлог лета отишла у Мађарску, где у сличном или нижем рангу клубови могу да им обезбеде солидне принадлежности.

У сениорском погону Потисја јесенас је био само један играч из Кањиже! Млађе селекције такође остају без играча, јер после основне школе многи настављају средњошколско образовање у Мађарској.

Сениорска скипа, која је састављена уочи првенства, захваљујући позајмици млађих фудбалера Спартака и Бачке из Суботице, уз останак неколицине искусних првотимаца, доста високо се пласирала у јесењем делу првенства, тако да положај на табели није проблем. Управо због високог пласмана на 5.месту са 26 бодова, љубитељи фудбала у Кањижи нису очекивали овакав исход, који се наслућивао.

„Шеф стручног штаба Слободан Јокановић у претходном периоду одрадио је велики посао, успео је да анимира младе играче, да их споји са пар искуснијих који су остали да бране боје Потисја, направио је добру атмосферу. Када смо јесенас играли на домаћем терену или у гостима стрепели су и противници из врха табеле“, наглашава Видовић.

Потисје је у зимској паузи остало без сениорске екипе, сви играчи и тренер Јокановић су добили одрешене руке да бирају нове клубове. Председник Видовић додаје да не би било у реду да се спутавају у даљој каријери, поготово што су пружили све што су могли док су носили дрес Потисја, па су чак и доста дуго чекали одговоре каква ће бити судбина сениорске екипе.

Видовић напомиње да је покушао да  клубу опорави, разговарао је са више људи настојећи да их ангажује са неким сегментом одговорности и оперативним задацима, али без успеха, јер без ангажовања бар пет-шест ентузијаста врло је тешко функционисање клуба. О останку на дужности председника клуба Видовић каже да ће се разговарати нешто касније, када дође до одређене консолидације, пошто се у финансијском смислу подвуче црта, јер Потисје има дугова, али они према његовим тврдњама нису одвише велики и биће санирани.

Када се све постави на своје место, сматра да треба сести са свим заинтересованим спортским радницима, представницима локалне самоуправе, политичарима, бившим играчима, привредницима, да се види којим путем ићи даље, поготово што идуће године треба да се прсолави 100 година постојања. Видовић најављује да ће се Скупштина клуба одржати у најскорије време.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести