ПОТИСКА ЛИГА Хет-трик Марка Боршоша

Потисје - Јадран  6:1 (2:1)
1
Фото: М. Митровић

КАЊИЖА: Стадион Потисја. Гледалаца 80. Судија: Н. јанковић (Мол). Стрелци: Буза у 18, Добо у 36, Боршош у 50, 58. и 67. и Тандари у 90. за Потисје, а Татић у 40.минуту за Јадран. Жути картони: Ж. Кесег, Јухас и Н. Кесег (Јадран).

ПОТИСЈЕ: К. Апро, Баги, Г. Домонкош (Сечеи), Бохата, Фодор (Ившић), Добо, Буза (О. Нађ), Боршош, Балго (Л. Апро), Салма (К. Нађ), Тандари.

ЈАДРАН: Јосиповић, Олушки (Владисављев), Лупшић, Бебек (М. Поповић), Ђурђев, Д. Јованов, Ж. Кесег (Миланов), Станић (Н. Кесег), Јухас (М. Јованов), Кнежевић, Татић.

Гости из Санада су се добро држали у првом делу утакмице. Вођство Кањижанима донео је Атила Буза ударцем са 18 метара искоса са леве стране у дужи угао, а предност је удвостручио Рудолф Добо из акције у којој су му асистирали Марк Боршош и Жолт Тандари. У 40.минуту Марко Татић искоса са десне стране са 16 метара ниском лоптом погађа угао, а из сличне позиције три минута касније умало да донесе изједначење, али је за мало био непрецизан.

У другом делу до изражаја је дошла боља спремност домаћина, при чему је посебно расположен био Марк Боршош, два пута је савладао Ђоку Јосиповића са ивице шеснаестерца, трећи пут на одбијену лопту након шута Тандарија, а у самом финишу утакмице прецизан је био Оливер Нађ.   

Шампион - Јединство (СК) 0:5 (0:3)

ОРОМ: Игралиште у Орому, гледалаца 40. Судија: С. Јурић (Сента). Стрелци: Т. Дабевски у 8. и 57, Зивлак у 21. и 29. (оба из једанаестерца) и Сарапа у 52.минуту.

ШАМПИОН: Сокола, Ковач, Вираг, Скендеровић Хаднађ, Саша Стојичић, Лобозар, Мора, Јо, Слободан Стојичић, Жамбоки (Шили), Јурић.

ЈЕДИНСТВО: Панић, Брзак Коблехер, Божанин, Т. Дабевски, П. Калмар (Живков), Мајер (Огњеновић), Зивлак, Шафрањ (Јованов), Сарапа, Лазић. 

Квалитетнији састав лидера из Српског Крстура није имао тежак задатак на гостовању у Орому. Тома Дабевски је серију започео у 8.минуту савладавши Кристијана Соколу. Судија Стеван Јурић два пута, у 21. и 29.минуту је досудио пенале, а сигуран реализатор с абеле тачке био је Бранислав Зивлак. У другом делу утакмице Станислав Сарапа је био прецизан из слободног ударца, а убедљиву побеуд је у 57.минуту још једним голом заокружио

Т. Дабевски

Чока - Славија  1:5 (0:2)

ЧОКА: Стадион Чоке, гледалаца 40. Судија: К. Ковач (Мокрин). Стрелци: Ћинкул у 53. за Чоку, а Попов у 30, 38. и 81, И. Хусак у 46. и Бишчевић у 85.минуту за Славију: Жути картон: С. Малуцков (Славија).

ЧОКА: Милитаров, Ал Сади, Крсмановић (Шаш), Живанов, Барбат, Костић (Давидов), Вуловић (Јолић), Будовалчев, Челекетић, Мендергиш, Ћинкул.

СЛАВИЈА: Радаковић, Ремете, Кујунџић, Кијац, Мичевић (Пантелин), Попов, Ј. Хусак, И. Хусак, Н. Малуцков (Бишчевић), Агоштон, С. Малуцков. 

Тим из Банатског Аранђелова разиграо се у Чоки, а незадржив за одбрану домаћина био је Слободан Поповић који је три пута затресао мрежу Марка Милитарова. Добром учинку екипе тренера Давора Николина допринели су још Иштван Хусак и резервиста Денис Бишчевић, а јеидни погодак за Чокане постигао је Марјан Ћинкул. 

Хоргош - Граничар  3:0 (0:0)

ХОРГОШ: Стадион у Хоргошу, гледалаца 80. Судија: С. Зрим (Нови Кнежевац). Стрелци: Бенде у 57, Коломпар у 70. и Хаталак у 77.минуту. Жути картони: Веселинов, Мухи (Хоргош), Петровић и Перишић (Граничар). Црвени катрон: Поповић (Граничар).

ХОРГОШ: Барањаш, Фехер, Ружа, Тертели, Бенде, Веселинов, Бате, Какаш (Косо), Пуљаи (Хаталак), Крчмар (Берец), Коломпар (Мухи). 

ГРАНИЧАР: Зрим, Петровић, Беланчић (Уверић), Јевтић (Слађан Иванов), Саша Сарапа, Перишић, Савић (Филеп), Поповић, Станислав Сарапа, Маленић, Саша Иванов (Стојичић).

Хоргошани су се разиграли тек у дургом делу, а вођство је уследило у 57.минуту када је Виктор Бенде успео да савлада Александра Зрима. У 63.минуту гости из Ђале су остали са играчем мање, јер је другу опомену зарадио Бранислав Поповић, а бројчану предност и бољу игру домаћа екипа је крунисала головима Габриела Коломпара и Доминика Хаталака.

Хајдук - Јединство 3:1 (2:1)

ПОДЛОКАЊ: Игралиште Хајдука, гледалаца 30. Судија: Д. Попов (Нови Кнежевац). Стрелци: Бањац у 19, М. Хорват у 41. и Мухи у 57. за Хајдук, а Димовић у 24. минуту за Јединство.

ХАЈДУК: Радаковић, Остојић, А. Хорват, Бодрожа, М. Хорват (Елезовић), Барјактаровић, Мухи, Враберл, Бањац (Оњин), Ранков, Њежић.

ЈЕДИНСТВО: Макра, Бајус, Балинт (Марић), Јухас, Атељевић, Димовић, Лакатош, Перњес, Ајтаи, Прекпалај, Киш.

Мартоношани су се добро супротставили домаћинима из Подлокања, који су повели поготком Немање Бањца у 19.минуту, а пет минута касније изједначио Марко Димовић. Ипак, у финишу провг дела Миливој Хорват је био прецизан за ново вођство, а победу је у 57.минуту потврдио Чаба Мухи.

Тромеђа - Тиса  1:6 (1:5)

МАЈДАН: Игралиште Тромеђе, гледалаца 50. Судија: С. Зрим (Нови Кнежевац). Стрелци: Палатинуш у 16. (из једанаестерца) за Тромеђу, а Колдан у 1. и 12, Важић у 10, Келеува у 24, Јакшић у 35. и Јенеи у 83. минуту за Тису.

ТРОМЕЂА: Бицок, Нађ, Хорват, К. Домонкош, Фехер, Фаркаш, Дашић, Фејеш (Марта), Заплетан, Палатинуш, Михок Куцора.

ТИСА: Радић, Колдан (Пехо), Јакшић, Шили (Тот), Келеува, Матијевић, Малетин (Јенеи), Губи, Зомбори (Мојсин), Кочиш, Важић.

Већ у провј акцији Мирослав Колдан је затресао мрежу Акоша Бицока, придружио му се у 10.минуту Далибор Важић, потом је Колдан још једном био прецизан, да би Виктор Палатинуш из пенала ублажио вођство гостију из Падеја. Екипа Тисе се потврдила као квалитетнија и спрменија и заслужено укњижила убедљиву победу.

Припремио: М. Митровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести