Потиска лига: Кањижани прикочили Крстурце

​​​​​​​Јединство - Потисје  1:1 (0:0)
Jedinstvo Potisje
Фото: Моменат са утакмице у Српском Крстуру, фото: М. Митровић

СРПСКИ КРСТУР: Игралиште Јединства. Судија: Д. Попов (Нови Кнежевац). Стрелци: Б. Живков у 47. за Јединство, а О. Нађ у 69.минуту за Потисје. Жути картони: Бајић, Б. Живков, Јованов (Јединство), Г. Бохата и Ч. Бохата (Потисје).

ЈЕДИНСТВО: Пантелин, Илић, П. Калмар, Брзак (Л. Калмар), Кашић, Торњански (Јованов), Зивлак (Бајић), Б. Живков, Р. Дабевски, Т. Дабевски, Фараго (Ранков) 

ПОТИСЈЕ: Ч. Бохата, Баги, Домонкош, Г. Бохата, Чањига, Мачаи, Фодор, Добо (Тандари)), Угри (Балго), Салма (О. Нађ), Апро.

Неочекивано, али заслужено, Кањижани су у дербију кола у борбеном и неизвесном надигравању изборили реми против Крстураца  Кањижани су у првом делу имали среће, када је у 21.минуту Тома Дабевски из слободног ударца са 25 метара погодио стативу, а у 41.минуту у прилици је био Бојан Фараго, али је одбранио Чаба Бохата.

Тек што је почело друго полувреме, у 47.минуту из прекида са 16 метара снажним ниским шутом кроз живи зид гостију циљ је погодио Бранислав Живков. Изједначење је уследило из контре по левој страни, набачену лопту је прихватио Оливер Нађ и послао у мрежу домаћина.

Шампион - Славија 1:1 (1:1)

ОРОМ: Игралиште у Орому. Судија: С. Зрим (Српски Крстур). Стрелци: Малагурски у 44. (из једанаестерца) за Шампион, а Кијац у 18. минуту за Славију. Жути картони: Саша Стојичић (Шампон) и Марки (Славија).

ШАМПИОН: Сокола, Дробњак, Мисини, Саша Стојчић, Малагурски, Слободан Стојчић, Мора (Буза), Писарић (Жамбоки), Велез, Јо (Кадар), Биро.

СЛАВИЈА: Арсенов, Фехер, Кијац, Марки, Агоштон (Петронијевић), Ерић (Н. Малуцков), Јефтић, Ј. Хусак, И. Хусак, Перишић, С. Малуцков.

Одбрана Оромчана затајила је у 18.минуту, после центаршута, лопте се у гужви на метар од гол линије докопао Милан Кијац и лако затресао мрежу Соколе. После корнера у 44.минуту неко од играча гостију је играо руком, а судија Сава Зрим показао на белу тачку, а Иван Малагурски је најстрожу казну претворио у изједначење. Најизгледнију прилику имао  је у 90.минуту Жамбоки, али је са пет метара шутиром преко гола.  

Хоргош  - Хајдук  2:1 (0:1)

ХОРГОШ: Стадион у Хоргошу. Судија: С. Јурић (Сента). Стрелци: Косо у 56. и Веселинов у 68. (из једанаестерца) за Хоргош, а Шлејхер у 23.минуту за Хајдук. Жути картони: Пуљаи (Хоргош), Ранков и Милан Хајдер (Хајдук). Црвени картон: Фехер (Хоргош).

ХОРГОШ: Бенде, Фехер, Сабо, Тертели, Хокса (И. Макра), Веселинов, Косо, Земко, Пуљаи (Бохата), Салма, Коломпар.

ХАЈДУК: Марта, Ранков, Шокловачки, Остојић, Стојков, Милан Хајдер, Оњин (Бошњак), Елезовић, Лакатош, Милош Хајдер (Њежић), Шлејхер.

Гости из Подлокања су дошли у вођство у 23. минуту из контра - напада, када је Тамаш Шлејхер искористио кикс одбране Хоргоша. Због две опомене Флоријан Фехер је у 55. минуту морао из игре, а Хоргошани иако са играчем мање већ у наредном минуту преко Патрика Косоа поравнавају резултат из прелепе акције. У 68. минуту неко од гостију је играо руком у казненом простору, а сигуран реализатор био је Дарко Веселинов.     

Јадран - Граничар  4:0 (0:0)

САНАД: Игралиште Јадрана. Судија: И. Малетин (Нови Кнежевац). Стрелци: С. Ђурђев у 63, Вишњић у 63. и Татић у 76. и 89.минуту. Жути картони: Ч. Стојановић (Јадран), Б. Поповиоћ и Уверић (Граничар).

ЈАДРАН: Јосиповић, М. Стојановић (Владисављев), Олушки (Н. Кесег), Ч. Стојановић, С. Ђурђев, Будовалчев, Ж. Кесег (Михаљев), Вишњић (Станић), Јухас, Д. Ђурђев, Татић.

ГРАНИЧАР: Мађар, З. Поповић (Цвејић), Уверић, Јованов, Б. Поповић, Дражић (Петковић), Коблехер, Слађан Иванов, Пантелин, Маленић, Саша Иванов.

Прво полувреме протекло је у равноправном надигравању, без прилика за гол, а у другом делу агилнији су били спремнији домаћини. У 63.минуту голмана гостију Александра Мађара из слободног ударца са 35 метара изненадио је изванредним шутом Срђан Ђурђев, два минута касније вођство је удвостручио Јовица Вишњић, а у финишу победу Јадрана са два гола потврдио је Марко Татић. 

Тиса - Чока  2:0 (1:0)

ПАДЕЈ: Игралиште Тисе. Судија: И. Живковић (Кикинда). Стрелци: Ленђел у 40. и Фодор у 62.минуту. 

ТИСА: Ковач, Јакшић, Шили, Мојсин (Нумбер), Малетин, Ленђел, Зомбори (Дујмовић), Ђукић (Магарашев), Апро, Фодор, Тот (Буш).

ЧОКА: Милитаров, Келеува, Србљин, Концулић, Стојановић, Телеки, Калаузов, Ђурђев, Костић, Попов, Ружа.

Екипа Тисе показала се спремнијом и спретнијом па је заслужено тријумфовала против старог ривала из Чоке. 

Тромеђа - Бачка 2:8 (2:4)

МАЈДАН: Игралиште Тромеђе. Судија: С. Малетин (Нови Кнежевац). Стрелци: Лакатош у 33. и 43. за Тромеђу, Сиђи у 12, Моровић у 14. и 45, П. Крижан у 30. и 51, Парабуцки у 55. и 57. и Јеремић у 89.минуту за Бачку.

ТРОМЕЂА: Бицок, Д. Пап, Хорват, К. Домонкош, Михок Куцора, Ваш, А. Пап, Л. Домонкош, Лакатош, Хомоља, Агоштон.

БАЧКА: Ђукић, А. Станојев, Кубурић, Влајковић, М. Крижан, Парабуцки, П. Крижан, Врбашки (Јеремић), Моровић, Д. Станојев, Сиђи. 

Серију је у 12.минуту започео Чаба Сиђи, а наставили Славко Моровић и Петер Крижан, али до одласка на одмор са два поготка притисак гостију ублажио је Данијел Лакатош. У дургом делу доминирала је квалитетнија и спремнија екипа Бачке.

Припремио: М. Митровић   

САНАД: Јадран - Граничар (Ђала) 4:0, ХОРГОШ: Хоргош 1911 - Хајдук (Подлокањ) 2:1, СРПСКИ КРСТУР: јединство - Потисје (Кањижа) 1:1, ОРОМ: Шампион - Славија (Банатско Аранђелово) 1:1, ПАДЕЈ: Тиса - Чока 2:0, МАЈДАН: Тромеђа - Бачка (Мол) 2:8.

 1. Бачка  7      6      0      1      36:6  18

 2. Јединство     7      5      2      0      17:3  17

 3. Славија        7      4      3      0      9:2    15

 4. Хоргош        7      4      1      2      16:11        13

 5. Потисје        7      3      3      1      18:6  12

 6. Тиса    7      3      0      4      14:12        9

 7. Хајдук 7      3      0      4      13:14        9

 8. Јадран 7      2      2      3      16:18        8

 9. Чока    7      2      1      4        8:14   7

10. Граничар      7      1      1      5        6:23        4

11. Шампион      7      1      1      5        6:23        4

12. Тромеђа       7      1      0      6        9:35        3

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести