ПОТИСКА ЛИГА Крстурци заокружили успешну сезону

Јединство (СК) - Граничар  2:0 (1:0)
2
Фото: Златан Фехимовић

СРПСКИ КРСТУР: Игралиште Јединства. Гледалаца 150. Судија: А. Торњански (Нови Кнежевац). Стрелци: Р. Дабевски у 12. и Т. Дабевски у 85.минуту. Жути картон: Уверић (Граничар).

ЈЕДИНСТВО: Панић, Брзак, Божанин, Т. Дабевски, П. Калмар (Живков), Ранков (Јованов), Лазић (В. Коблехер), Мајер (Л. Калмар), Р. Дабевски (Шафрањ), Зивлак, Сарапа. 

ГРАНИЧАР: Зрим, Станислав Сарапа, Уверић, Јевтић, Саша Сарапа, Беланчић, Филеп, Поповић, Огњеновић, Петровић, Иванов.

Екипа домаћина опуштено и слављнички је ушла у утакмицу против старог ривала из комшилука, јер је титулу првака осигурала још раније са убедљивом предношћу од 10 бодова над конкурентом Потисјем из Кањиже. Ђалинци су пружили солидан отпор квалитетнијем саставу Јединства и нису дозвољавали да им се лако прилази голу.

Крстурцима је попустила и концентрација па игра није била на очекиваном нивоу. За победу су се побринули браћа Роберт и Тома Дабевски који су потврдили реализаторске способности. Крстурци су за завршетак сзеоне укњижили 20. пубеду и уз само два ремија без пораза изборили челну позицију и пласман у Суботичку подручну лигу.

Потисје - Хоргош 4:1 (1:0)

КАЊИЖА: Стадион Потисја, гледалаца 100. Судија: С. Јурић (Сента). Стрелци: Салма у 13, Фодор у 57. и Боршош у 68. и 76. за Потисје, а Веселинов у 60.минуту (из једанаестарца) за Хоргош. Жути картони: Баги, Буза (Потисје), Веселинов, Бате и Хокса (Хоргош). Црвени картони: Бохата (Потисје) и Пуљаи (Хоргош).

ПОТИСЈЕ: К. Апро, Баги, Г. Домонкош, Г. Бохата, Велез (Салма), Фодор, Добо (Балго), Буза (Л. Апро), Леваи, Боршош, Тандари.

ХОРГОШ: Барањаш, Фехер (Хокса), Тертели, Бенде, Е. Бохата, Веселинов, Косо, Бате (Хаталак), Пуљаи, Берец, Коломпар. 

Кањижанима је вођство у 13.минуту донео резервиста Ленард Салма, тек што је ушао у игру заменивши повређеног Арпада Велеза, а после одмора у 57.минуту предност је удвостручио Игор Фодор. Домаћини су у 60.минуту скривили пенал који је сигурно релаизовао Дарко Веселинов, а са два поготка заслужену победу Кањижана потврдио је Марк Боршош. 

Тиса - Хајдук 2:2 (2:1)

ПАДЕЈ: Игралиште Тисе, гледалаца 40. Судија: Н. Драгин (Кикинда). Стрелци: Матијевић у 2. и Јакшић у 28. за Тису, а А. Хорват у 20. и Милан Хајдер у 83.минуту за Хајдук.

ТИСА: Радић, Колдан, Јакшић, Шили (Тот), Матијевић, Апро, Малетин (Магарашев), Зомбори, Губи (Мојсин), Кочиш, Важић (Игњин).

ХАЈДУК: Радаковић, Ковач, Бошњак, А. Хорват (Милан Хајдер), Ранков, Миклуц, Милош Хајдер (М. Хорват), Мухи, Бањац (Остојић), Бодрожа, Оњин (Елезовић). 

Домаћа екипа је већ у 2.минуту дошла у вођство голом Матијевића, али су гости из Подлокања успоставили равнотежу и преко Адријана Хорвата изједначили у 20.минуту. Осам минута касније за ново вођство Тисе прецизан је био Љубиша Јакшић, а у другом делу бољом игром Хајдук је у 83.минуту успео да изједначи поготком Милана Хајдера.

Јадран - Јединство (М) 4:0 (2:0)

САНАД: Игралиште Јадрана. Гледалаца 50. Судија: М. Бојин (Падеј). Стрелци: Станић у 40, Ђурђев у 45, З. Поповић у 59. и Татић у 78. минуту. Жути картон: Олушки (Јадран). Црвени картони: Милчанов (Јадран) И Лакатош (Јединство).

ЈАДРАН: Јосиповић, Олушки, Бебек, Ђурђев, Д. Јованов, М. Поповић, Станић, М. Јованов, Миланов, Татић, З. Поповић.

ЈЕДИНСТВО: Макра, Сивић, Балинт, Игњатов, Атељевић, Марић, Лакатош, Фаћол, Димовић, Ајтаи, Киш.

Гости из Мартоноша су пружили солидан отпор спремнијој екипи Јадрана, која је у 36.минуту остала са играчем мање када је искључен Петар Миланов. У финишу првог дела домаћини су головима Бранислава Станића и Срђана Ђурђева стекли предност, коју су у другом полувремену удвостручили Зоран Поповић и Марко Татић.

Тромеђа - Славија  3:4 (1:3)

МАЈДАН: Игралиште Тромеђе, гледалаца 50. Судија: С. Зрим (Нови Кнежевац). Стрелци: Лакатош у 36. и 78. и Палатинуш у 90. за Тромеђу, а Петронијевић у 20. и 42, И. Хусак у 34. и С. Малуцков у 89.минуту за Славију.

ТРОМЕЂА: Бицок, Д. Пап, Хорват, Фејеш, Ваш (Палатинуш), Фаркаш (Михок Куцора), Дашић, Л. Домонкош, Заплетан, Лакатош, К. Домонкош. 

СЛАВИЈА: Радаковић, Ремете, Кијац, Петронијевић, Агоштон, Бишчевић (Цвејић), Ј. Хусак, И. Хусак, Н. Малуцков (Токоди), Славковић (Димовић), С. Малуцков.

Надигравање комшија из Мајдана и Банатског Аранђелова увек је занимљиво али изузетно коректно. Славија је средином првог дела головима Драгана Петронијевића и Иштвана Хусака дошла у вођство, које је у 36. минуту смањио Даниел Лакатош, али три минута пред одлазак на одмор Петронијевић је још једном надмудрио одбрану Тормеђе и савладао голмана Акоша Бицока. Лакатош у 78.минуту још једним голом даје наду домаћој екипи да може изборити бар бод. Узбуђење у самом финишу, када су пала два поготка. Најпре Сава Малуцков у 89.минуту увећава предност Славије, а у последњем минуту коначан резултат поставља Виктор Палатинуш.

Шампион - Чока 1:2 (1:0)

ОРОМ: Игралиште у Орому. Гледалаца 30. Судија: Јурчек (Чантавир). Стрелци: Лобозар у 17. за Шампион, а Барбат аз 56. и  Костиц у 65. минуту за Чоку.

ШАМПИОН: Сокола, Ковач, Јурић (Мисини), Товиловић, Саша Стојичић, Мора (Вираг), Лобозар, Слободан Стојичић, Јо, Малагурски, Биро.

ЧОКА: Милитаров, Ал Сади, Антанасовић, Костић, Живанов, Попов, Барбат, Челекетић, Вуловић, Јолић, Мендергиш.

Први су се радовали домаћини, када је у 17.минуту Лобозар снажним пројектилом са 25 метара затресао мрежу Милитарова. У другом полувремену дошло је до преокрета. Изједначиио је Барбат у 56.минуту изванрендим волеј ударцем са 16 метара који није успео да заустави голман Сокола, а девет минута касније Чоканима је победу донео Костић.

Припремио: М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести