Потиска лига: Поцрвенели после пенала 

Хоргош - Бачка  0:2 (0:0)
с
Фото: Приватна архива/ Тиса из Падеја

ХОРГОШ: Игралиште  Хоргоша. Судија: Д. Попов (Нови Кнежевац). Стрелци: Д. Станојев у 64. (из једанаестерца) и Моровић у 83. минуту. Жути картони: Земко, Тертели (Хоргош), Тодоровић, П. Крижан, Анђелковић и Д. Станојев (Бачка). Црвени картони: Бенде и Бохата (Хоргош).

ХОРГОШ: Бенде, Фехер, Сабо (Косо), Тертели, Бохата, Макра, Земко (Пуљаи), Бате, Деак (Мучибабић), Салма, Коломпар.

БАЧКА: Радојчић, Тодоровић, А. Станојев, Влајковић, М. Крижан, П. Крижан, Дорословачки, Анђелковић, Моровић (Симендић), Радоњић (Којић), Д. Станојев.

У неизвесном надигравању дерби кола је пректично одлучен у 64.минуту, када је голман Хоргоша Виктор Бенде скривио пенал, а сигуран реализатор био Данијел Станојев. Тада је дошло до међусобног кошкања у коме су за неспортско понашање двојица домаћих играча Бенде и Ерик Бохата  морали у свлачионицу. Уместо Бендеа на голу се нашао Игор Пуљаи.  Победу лидера у 83.минуту из контре је потврдио Славко Моровић.  

 Јадран - Тромеђа 5:0 (4:0)

САНАД: Игралиште Јадрана. Судија: Н. Јанковић (Мол). Стрелци: Јухас у 8. и 85, Ђурђев у 14, Станић у 24. и Кнежевић у 41.минуту. Жути картони: Н. Кесег (Јадран), Палатинуш, Л. Домонкош и К. Домонкош (Тромеђа).

ЈАДРАН: Јосиповић, Олушки (В. Владисављев), Ж. Кесег, Стојановић, Бебек, Поповић, Н. Кесег, Станић (Миланов), Јухас (Ж. Владисављев), Ђурђев, Кнежевић (Никочев).

ТРОМЕЂА: Бицок, Д. Пап, Хорват, К. Домонкош, А. Домонкош, А. Пап, Немет, Л. Домонкош, Хомоља, Палатинуш, Лакатош.

Убедљиву победу Санадци су обезебедили већ у првом делу. Голеаду је у 8.минуту започео Роберт Јухас, наставили су Драгослав Ђурђев, Бранислав Станић и Радован Кнежевић, а „петарду“ је у финишу утакмице заокружио Јухас.

   

Јединство - Тиса 2:2 (1:0)

СРПСКИ КРСТУР: Игралиште Јединства. Судија: И. Малетин (Нови Кнежевац). Стрелци: Фараго у 34. и Божанин у 70. за Јединство, а Потлока у 67. и 74.минуту за Тису. Жути картони: Р. Дабевски, М. Живков (Јединство), Матијевић, Гушић и Потлока (Тиса). 

ЈЕДИНСТВО: Чанади, Зивлак, М. Живков, Кашић, Божанин, Калмар (Б. Живков), Р. Дабевски (Коблехер), Стојков (Миланов, Мајер), Фараго, Попов (Јованов), Т. Дабевски.

ТИСА: Радић, Буш, Потлока, Шили, Јакшић, Ђукић, Гушић, Зомбори (Ленђел), Апро, Кочиш, Матијевић (Магарашев).

Падејци су непријатно изненадили домаћине, који претендују на прво место. Вођство Крстурцима донео је у 34.минуту Бојан Фараго, али у другом делу утакмице гости преузимају инцијативу. У 67.минуту из слободног ударца са ивице шеснаестерца Адриан Потлока поред живог зида погађа за изједначење. Три минута касније добар продор Александра Божанина и ново вођство домаће екипе. Међутим, Потлока за 2:2 постиже још један леп погодак. У финишу утакмице сви покушаји домаћина да обезбеде победу остали су безуспешни, а имали су је и гости из Падеја, али им је судија поништио гол због офсајда.

 

Шампион - Граничар  2:3 (0:3)

ОРОМ: Игралиште у Орому. Судија: Б. Атељевић (Мартонош). Стрелци: Панић у 72. и Биро у 81. за Шампион, а Стојановић у 1, Б. Поповић у 5. и Маленић у 12.минуту за Граничар.

ШАМПИОН: Макра, Саша Стојчић, Ш. Мисини (Сакач, Јо), Кермеци, Вираг (Џ. Мисини), Слободан Стојчић, Малагурски, Панић, Биро, Крајновић, Писарић.

ГраниЧар: Мађар, З. Поповић, Тодоровић (Уверић), Миланов, Кобхлехер, Корделић, Б. Поповић, Стојановић (Дражић), Маленић, Саша Иванов (Слађан Иванов), Јованов. 

Шок за домаћине чим се кренуло са центра, дугу лопту на 16 местара прихвата Стојановић и у 36.секунди погодио мрежу Оромчана. Пет минута касније Б. Поповић је из слободног ударца био прецизан, а у 12.минуту искоса са леве стране за 3:0 леви горњи угао погодио је Маленић. У другом делу Оромчани су преузели иницијативу и преко Панића и Бироа успели да ублаже пораз, мада су имали прилика и за изједначење.

 

Потисје - Славија  0:0

КАЊИЖА: Стадион Потисја. Судија: И. Малетин (Нови Кнежевац). Жути картони: Угри, Добо (Потисје), С. Малуцков и Фехер (Славија).

ПОТИСЈЕ: Бохата, Баги, Мухи (Чањига), Велез, Фодор, Добо, Мачаи, Угри (Буза), Балго (Ившић), Салма, Тандари.

СЛАВИЈА: Арсенов, Фехер, Кијац, Грујин, Марки, Агоштон, Ј. Хусак (Јевтић), И. Хусак, Војнић, Славковић, С. Малуцков.

Нападачи обе екипе нису успели да подесе нишанске справе, или су шутеви у оквир гола гостију из Банатског Аранђелова били сигуран плен голмана Јована Арсенова. У неколико наврата из игре или прекида Давид Мачаи и Јожеф Балго нису успевали, а пред сам крај утакмице непрецизни су били покушаји Данијела Војнића и Владе Ившића.

 

Хајдук - Чока  0:1 (0:0)

ПОДЛОКАЊ: Игралиште Хајдука. Судија: С. Зрим (Српски Крстур). Стрелац: Телеки у 80.минуту. Жути картони: Остојић, Ранков и Р. Радаковић (Хајдук).

ХАЈДУК: Панић, Бошњак, Остојић, Ранков, Д. Елезовић, Њежић (Р. Радаковић), Шлејхер, Трбовић (Милош Хајдер), Оњин (М. Елезовић), Бркљач, Милан Хајдер.

ЧОКА: Милитаров, Антанасовић, Агоштон, Живанов, Попов, Мићин, Толмачи (Телеки), Костић, Токоди, Келеува (Калаузов), Ћинкул.

Чокани су успели да у Подлокању освоје читав плен. Гол одлуке у 80.минуту из контре постигао је резервиста Оливер Телеки.

Припремио: М. Митровић

 

ОРОМ: Шампион - Граничар (Ђала) 2:3, СРПСКИ КРСТУР: Јединство - Тиса (Падеј) 2:2, ХОРГОШ : Хоргош - Бачка (Мол) 0:2, САНАД: Јадран - Тромеђа (Мајдан) 5:0, ПОДЛОКАЊ: Хајдук - Чока 0:1, КАЊИЖА: Потисје - Славија (Банатско Аранђелово) 0:0.

1. Бачка    13     11     0      2               52:12       33 

2. Славија 13     9      4      0                32:4       31 

3. Јединство      13     9      3      1        37:9        30 

4. Потисје 13     6      3      2                36:12      23 

5. Хоргош  13     7      2      4                29:18      23 

6. Јадран   13     6      2      5               38:31       20 

7. Хајдук   13     4      2      7               28:30       14 

8. Чока     13     3      4      6               12:21       13 

9. Тиса      13     3      2      8               24:36       11

10. Граничар     13     3      2      8      15:40        11

11. Шампион     13     1      3      9      12:42        6

12. Тромеђа      13     1      1      11     14:74        4

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести