Потиска лига: Радост Оромчана у дербију зачеља

Шампион - Тромеђа  4:2 (2:0)
FK Hajduk Podlokanj septembar 2020
Фото: Екипа Хајдук из Подлокања, фото: М. Митровић

ОРОМ: Игралиште у Орому. Судија: Б. Атељевић (Мартонош). Стрелци: Слободан Стојичић у 32, Биро у 34, Чанади у 63. и Малагурски у 90. за Шампион, а Михок Куцора у 86. и Лакатош у 88. минуту (из једанаестерца) за Тромеђу.

ШАМПИОН: Сокола, Саша Стојичић, Шили, Кермеци, Чанади, Мора, Жамбоки (Ковач), Јо (Чернак), Слободан Стојичић, Малагурски, Биро.

ТРОМЕЂА: Бицок, Д. Пап, Хорват, К. Домонкош, Забош, Бала, Т. Пап, Михок Куцора, Лакатош, Хомоља, Немеш (Ваш).

У дербију зачеља сласт прве победе у овој сезони осетили су Оромчани, који су у првом делу головима Слободана Стојчића и Атиле Бироа крунисали бољу игру. Међутим, када је у 63. минуту ветеран Иштван Чанади постигао трећи гол, домаћини су се опустили. У финишу утакмице Алекс Михок Куцора у 86. и два минута касније са беле тачке Данијел Лакатош, смањују на 3:2, запретивши изједначењем, али у последњем минуту Иван Малагурски потврђује победу Шампиона.

Хоргош  - Славија 0:1 (0:0)

ХОРГОШ: Игралиште Хоргоша, судија:  Д. Попов (Нови Кнежевац). Стрелац: Марки у 67. минуту. Жути картони: Бенде, Деак, Веселинов (Хоргош), Кијац (Славија).

ХОРГОШ: Бенде, Деак, Сабо, Тертели, Бохата (Хусар), Веселинов, Јаковлески, Земко (Н. Макра), Хокса (Пуљаи), Салма, Косо.

СЛАВИЈА: Арсенов, Агоштон (Ерић), Перишић, Кијац, Фехер, Марки, С. Малуцков, Славковић, Војнић Хајдук, Ј. Хусак, И. Хусак.

У борбеној, динамичној, али и утакмици са доста нервозе, две екипе уједначених квалитета, гости из Банатског Аранђелова успели су да освоје сва три бода. Гол одлуке постигнут је у 67. минуту, када је са 25 метара добро шутирао Марко Марки, лопта је окрзнула неког од домаћих играча и завршила у мрежи Виктора Бендеа.

Хајдук - Граничар 6:2 (2:1)

ПОДЛОКАЊ: Игралиште Хајдука. Судија: С. Зрим (Српски Крстур). Стрелци: Трбовић у 9, Бошњак у 28, Лакатош у 65. и 80, Милош Хајдер у 88. и Шлејхер у 90. за Хајдук, а Саша Иванов у 30. и Савић у 76. минуту за Граничар. Жути картони: Бајић и Савић (Граничар). Црвени картон: З. Поповић (Граничар).

ХАЈДУК: Жишков, Бошњак, Стојков (Њежић), Крушић, Бодрожа, Оњин (Милан Хајдер), Шлејхер, Трбовић, Лакатош, Хорват (Милош Хајдер), Шокловачки.

ГРАНИЧАР: Пантелин, З. Поповић, Уверић, Б. Поповић (Слађан Иванов), Савић, Бајић, Цвијић, Маленић, Јевтић, Саша Иванов, Бањац.

Домаћа екипа је повела у 9. минуту преко Милета Трбовића, предност је удвостручио Данијел Бошњак у 28, а одбрану Хајдука два минута касније надмудрио је Саша Иванов. Ђалинци су у првом делу донекле успевали да парирају домаћој екипи, док из игре због повреде није морао Бранислав Поповић. У другом полувремену доминирали су домаћини.

Јединство - Чока 3:1 (1:1)

СРПСКИ КРСТУР: Игралиште Јединства. Судија: С. Јурић (Сента). Стрелци: Т. Дабевски у 18, Фараго у 56. и Р. Дабевски у 67. за Јединство, а Келеува у 37. минуту за Чоку. Жути картони: Брзак, Зивлак (Јединство), Ћинкул и Костић (Чока).

ЈЕДИНСТВО: Тахић, Калмар, Брзак (Иванов), Кашић, Т. Дабевски, Миланов (Беланчић), Илић (Торњански), Р. Дабевски, Зивлак, Фараго (Ранков), Б. Живков.

ЧОКА: Милитаров, Ћинкул, Келеува, Стојановић, Ђурђев, Јолић, Ружа, Попов, Костић, Србљин (Телеки), Концулић.

После корнера у 18. минуту спретан је био Тома Дабевски. Изједначење је уследило у 37. минуту када је Александар Келеува шутирао са 35 метара, а лопта окрзнула Бранислава Зивлака и преварила голмана. Гостима је у другом делу понестало снаге, па су домаћини апсолутно доминирали. Две прилике су искористили Бојан Фараго и Роберт Дабевски потврдивши да тим из Српског Крстура није случајно лидер на табели.

Јадран - Потисје 1:1 (0:0)

САНАД: Игралиште Јадрана. Судија: И. Малетин (Нови Кнежевац). Стрелци: С. Ђурђев (из једанаестерца) у 90+3. за Јадран, а Балго у 62.минуту за Потисје. Жути картони: Вишњић, Будовалчев, Ж. Кесег (Јадран), Добо и Салма (Потисје).

ЈАДРАН: Јосиповић, М. Стојановић, Ж. Кесег, Ч. Стојановић, С. Ђурђев, Будовалчев, Бебек (Станић), Вишњић (Зубрецки), Јухас, Д. Ђурђев, Н. Кесег.

ПОТИСЈЕ: Добо, Баги, Домонкош, Хорват, Тандари, Фодор, Салма, Буза, Угри (О. Нађ), Балго, Мухи.  

У неизвесној утакмици ближи победи били су Кањижани, који су повели голом Јожефа Балгоа, на асистенцију Ленарда Салме. Кањижани су имали још четири прилике и били ближи победи, али су шансе остале неискоришћене. Изједначење је уследило у надокнади времена из пенала, који је сигурно реализовао Срђан Ђурђев.        

Тиса - Бачка 0:3 (0:1)

ПАДЕЈ: Игралиште Тисе. Судија: В. Лекић (Кикинда). Стрелци: П. Крижан у 44. (из једанаестерца), Сиђи у 60. и Шили (аутогол) у 78.минуту. Жути картони: Фодор, Шили, Мојсин (Тиса), Д. Станојев и Врбашки (Бачка).

ТИСА: Ковач, Зомбори (Дујановић), Шили, Кун (Малетин), Јакшић (Нубер), Ленђел, Мојсин (Ђукић), В. Апро, К. Апро (Магарашев), Фодор, Тото.

БАЧКА: Ђукић, А. Станојев (Парабуцки), Анђелковић, Кубурић, М. крижан, П. крижан, Златић, Врбашки, Радонић (Цифрић), Сиђи, Д. Станојев.  

Мрежу Балажа Ковача минут пре одласка на одмор из једанаестарца је начео Петер Крижан, а у 60.минуту предност гостију из Мола повисио је Чаба Сиђи. За коначан резултат пех је имао Роберт Шили пославши лопту у сопствену мрежу.

Припремио: М. Митровић

ПОДЛОКАЊ: Хајдук - Граничар (Ђала) 6:2, САНАД: Јадран - Потисје (Кањижа) 1:1, ХОРГОШ: Хоргош  - Славија (Банатско Аранђелово) 0:1, СРПСКИ КРСТУР: Јединство - Чока 3:1, ОРОМ: Шампион - Тромеђа (Мајдан) 4:2, ПАДЕЈ: Тиса - Бачка (Мол) 0:3.    

1. Јединство      5      5      0      0      16:2  15  

2. Славија 5      4      1      0      8:1    13  

3. Бачка    5      4      0      1      23:4  12  

4. Потисје  5      3      1      1      16:5  10  

5. Хоргош  5      3      0      2      13:9  9  

6. Тиса      5      2      0      3      10:9  6  

7. Хајдук   5      2      0      3      9:10  6  

8. Јадран   5      1      2      2      10:15        5  

9. Чока      5      1      1      3      6:12  4

10. Граничар      5      1      1      3      6:14  4

11. Шампион      5      1      0      4      5:20  3

12. Тромеђа       5      0      0      5      4:25  0

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести