Потрага за несталим авионом са фудбалером привремено обустављена

ПАРИЗ: Петнаесточасовна потрага за несталим малим авионом, у којем се налазио аргентински фудбалер Емилијано Сала, вечерас је обустављена због мрака, рекли су полицијски званичници, који кажу да не очекују да нађу преживеле.
Potraga za nestalim avionom sa fudbalerom Foto: AP Photo/David Vincent
Фото: AP Photo/David Vincent

Авион је летео из француског града Нанта, где је фудбалер био да би се опростио од доскорашњих саиграча, ка Кардифу у Велсу, где је требало да настави играчку краијеру, пренела је агенција АП. 

Полиција је саопштила да су видели плутајуће објекте у води, али да не могу да потврде да ли они припадају летелици која је нестала са радара у понедељак увече.

"После оволико времена од пада, хладноће, воде која је јако хладна... не очекујем да ико преживи", рекао је полицијски званичник.

Он је додао да није познато ни како је мали авион нестао са радара."Само је нестао", рекао је званичник.Последњи пост фудбалера на инстаграму је слика постављена у понедељак са играчима "Нанта" уз поруку "последње збогом".

Председник клуба "Нант", Валдемар Кита рекао је да је Сала био "љубазан, фин и драг играч којег су сви волели"."Нант" је требало да игра утакмицу у среду али је одложио до недеље, због "нестанка авиона са бившим играчем Емилијаном Салом".

И "Кардиф" је отказао свој тренинг за данас, а извршни директор клуба Кен Чо рекао је да су званичници клуба "врло потресени због ситуације".

Сала је раније играо и за француски "Бордо".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести