Премијер: Челси освојио титулу

Екипа Челсија освојила је титулу шампиона Енглеске два кола пре краја Премијер лиге! Пехар ‘плавцима’ у 37. колу донео је Миши Батшуаји поготком у 82. минуту сусрета на гостовању Вест Бромич Албиону – 1:0 (0:0).
premijer liga
Фото: Dnevnik.rs

Ово је шеста титула националног шампиона за момке са Стамфорд Бриyа у историји, а пета од када је Роман Абрамович 2003. године преузео клуб. У ери руског милијардера, Челси је освојио укупно 14 трофеја, укључујући и Лигу шампиона, Лигу Европе и ФИФА Клупску титулу првака света. Мора се истаћи и да је тим из северног Лондона потпуно заслужено стигао до друге титуле у последње три сезоне, пошто је од 11. децембра био на првом месту на табели.

Менаyер Челсија Антонио Конте похвалио је екипу после освајања титуле првака Енглеске, рекавши да су сви заслужили да славе сада.

- Било је важно да победимо, јер треба искористити прилику да се заврши лига. Играчи су урадили сјајан посао. Показали су велики професионализам, посвећеност, радне навике и вољу да освоје ову сезону - екао је Конте.

Челси није добро почео сезону, али је после пораза од неколико великих ривала и осмог места на табели променио систем игре, после чега је везао 13 победа и избио на прво место табеле, које није испиштао од 11. децембра.

- Искрено, није било лако. Почели смо сезону са много проблема, али у тим проблемима смо нашли начина да будемо јачи заједно, да се боримо у свакој утакмици. Играчи су сада заслужили да победе и да славе. Није лако бити првак у Енглеској. Ово ми је прва сезона у Премијер лиги и стварно сам поносан. Морам да се захвалим играчима, а хвала и клубу који ме је подржавао у сваком тренутку. Хвала и навијачима, увек су стварали сјајну атмосферу. Хвала и стручном штабу, урадили су сјајан посао, много су ми помогли - рекао је Конте.

Италијански стручнак казао је да треба да се слави, али да сезона још није готова.

- Сада треба славити. Сезона је била врло тешка, није било лако. Мислим да треба да се слави. Тек смо почели да славимо и треба да наставимо, имамо две утакмице да славимо, али онда треба да се спремимо за финале ФА купа и да пробамо да ову сјајну сезону претворимо у фантастичну - рекао је Конте.

Ово је Контеу четврта титула у четвртој клупској сезони. Прве три је освајао са Јувентусом, клубом чији је био капитен. Такође, постао је тек четврти Италијан са титулом на Острву – после Карла Анчелотија, Роберта Манчинија и Клаудија Ранијерија.

- Увек је сјајно побеђивати у свакој сезони. Освајање титуле са Јувентусом у првој сезони је такође било фантастично достигнуће, јер Јувентус није побеђивао много година пре тога, ја сам дошао после два седма места. Ово ми је нова сезона, нова земља, нови језик. Ова лига је јако тешка, има много фантастичних играча и тренера, велико је ово достигнуће -  рекао је Конте.

Резултати

Евертон – Вотфорд 1:0, Вест Бромич – Челси 0:1, Манчестер сити – Лестер 2:1, Борнмут – Бурнли 2:1, Сандерленд – Свонси 0:2 Мидлсбро - Саутемптон 1:2, Стоук – Арсенал 1:4.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести