ПРЕМИНУО ЧУВЕНИ ФУДБАЛЕР Једини који је освојио 4 светска првенства (ФОТО)

Легендарни бразилски фудбалер, а потом и фудбалски тренер, Марио Загало преминуо је у 92. години саоштила је Фудбалска федерација Бразила путем свог званичног налога.
sveca, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Реч је о једином човеку који је освојио четири Светска првенства у фудбалу. У саопштењу није наведен узрок смрти познатог Бразилца.

Ипак, према информацијама које је поседовала шпанска Марка, Загало је током августа био хоспитализован због инфекције уринарног тракта у Рио де Жанеиру.

Рођен је у Аталаји у Бразилу, 9. августа 1931. године и освојио је два Мундијала као играч - у Шведској 1958. и у Чилеу 1962. године, а потом један као менаџер у Мексику 1970. године и један као помоћни тренер у САД-у 1994. године.

Током каријере наступао је за Фламенго и Ботафого, као и за Флуминенсе и Васко да Гаму. Осим Бразила као тренер, имао је излете у Кувајт, Уједињене Арапске Емитате и Саудијску Арабију.

Интересантно је да је баш он Роналда одвео први пут на велико такмичење већ са 17 година током 1994. године. Тада су у саставу били још Тафарел, Бебето, Ромарио, Карлос Дунга и многи други...

(Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести