Преокрет по Боаћиу (видео)

Добра фудбалска представа у дербију 18. кола на Бановом брду. Звезда је након преокрета, захављујући ефикасном Боаћиу савладала веома квалитетан састав Чукаричког - 1:2.
Ricmond Boace/Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Очигледно “брђани” су вешто искористили недостатак енергије можда и мотива код црвено-белих након европских искушења, и можда им је недостајало мало више концентрације и спортске среће за позитиван резултат. Смогли су изабраници тренера Милојевића снаге да након бледог првог полувремена заиграју много боље у другом и стигну до вредних бодова.

Тактичко надмудривање двојице тренера Милојевића и Лалатовића, који су седели на обе клупе, донело је занимљиву и “тврду” утакмицу. Домаћин је изненадио госта високим пресингом. Већ у 10. секунди Овусу не користи грешку Крстичића, а Борјан је у бришућем лету однео лопту и сачувао мрежу. Само 10 минута касније обрукао се прописно интернационалац из Гане. Након добро осмишљене акције Овусу је остао сам и са седам-осам метара шутирао преко гола.

Тек након двадесетак метара Звезда се донекле пробудила. Уследио је покушај Доналда из слободног ударца, а потом и “зицер” који не користи штопер Бабић, промашивши гол са пет метара. У 32. минуту добро је из окрета шутирао и Пешић али је не баш сигурни голман Белић био на месту. Иако је Звезда имала већи посед лопте “брђани” су били далеко конкретнији и опаснији. У финишу првог дела заслужено су стигли и до вођства. Кајевић је “избацио” Петра Јовановића који је идеално центрирао, Бојић је само проследио лопту до Мићина који је рутински матирао Борјана (41. минут).

Прштало је у другом полувремену на све стране. Звезда је додала гас и већ у првих пет минута није искористила преко Пешића и Бабића две изгледне прилике за изједначење. Притисак је уродио плодом у 58. минуту. Дуел Пешића и Петра Јовановића у казненом простору судија Сантрач окарактерисао је као прекршај за најстрожу казну. Узалуд су негодовали домаћи фудбалери због такве одлуке, а Боаћи је био сигуран са пенала - 1:1.

Водила се заиста жестока борба на терену, а арбитар Сантрач размахао се картонима како би сачувао мир на терену. Било је заиста пуно нервозе, оштрих стартова, а чак осморица фудбалера је у другом полувремену “пожутело”.

Да је голгетерски расположен показао је Ричмонд Боаћи у 69. минуту када је спретно прихватио асистенцију главом Бабића и лукавим ударцем по земљи савладао Белића. Био је ово дванаести првенствени погодак Боаћиа, који се на листи стрелаца изједначио са саиграчем Пешићем.

Покушао је Лалатовић изменама у финишу сусрета да тргне екипу, прилику је добио и Немања Милојевић син тренера Црвене звезде, али тек неколико полу прилика није било довољно за реми.

З. Рангелов

Чукарички - Црвена звезда 1:2 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион на Чукаричком брду, гледалаца 2.000, судија: Сантрач (Павлиш). Стрелци: Мићин у 41. за Чукарички, а Боаћи у 58. (из пенала) и 69. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Мићин, Белић, Копитовић, Богосавац, П. Јовановић (Чукарички), а Ле Талек, Крстичић и Канга (Црвена звезда).

ЧУКАРИЧКИ: Белић 6, Богосавац 6, Копитовић 7, П. Јовановић 6, Пушкарић 7, Дринчић 7, Доцић 7, Кајевић 7, Бојић 6 (С. Јовановић), Овусу 6 (Милојевић), Мићин 7 (Адамовић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 7, Ле Талек 7, Бабић 7, Гобељић 6 (Срнић 6), Доналд 7, Канга 6 (Милијаш), Родић 7, Крстичић 7, Пешић 7, Боаћи 8 (Рачић).

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести