Четвртфинале Лиге шампиона: Реал и Бајерн закорачили у полуфинале

Данас су на програму преостале две реванш утакмице четвртфинала Лиге фудбалских шампиона, у којима су домаћини Реал и Бајерн велики фаворити, јер су у првим мечевима у гостима славили.
robert levandovski bajern i gvido pizaro sevilja, uefa
Фото: Robert Levandovski (Bajern) i Gvido Pizaro (Sevilja), foto: UEFA

Мадриђани су декласирали Јувнтус у Торину (3:0), док је Бајерн готово рутински победио Севиљу (2:1).

„Имамо повољан резултат, али морамо да будемо опрезни. Севиља има добар тим, у осмини финала изненадила је Јунајтед на Олд Трафорду, што не смемо да превидимо. У доброј смо позицији, али није још све готово. Играћемо у најјачем саставу и наравно ићи на победу. Сви кажу да смо већ у полуфиналу, што је опасна филозофија“, упозорава тренер Бавараца Јуп Хајнкес.

У табору Севиље тиња нада да је све могуће у окршају са моћним Бајерном. Тренер Винћенцо Монтела је против Селте извео резервни тим и глатко изгубио (4:0), што може да значи да је потпуно окренут гостовању у Немачкој.

„Тешко је два пута заредом победити у Лиги шампиона на гостовањима, али не одустајемо. И Јунајтед је мислио да је завршио посао у првој утакмици, па је прошао како је прошао. Немачки менаталитет је другачији, али имамо право да се надамо најбољем. Играћемо стрпљиво и  верујем да ће нам се отворити прилика да постигнемо гол, а ако буде тако онда је све је могуће“, не предаје се Монтела.  

У утакмици у којој ће снаге одмерити прошлогодишњи финалисти Реал и Јувентус  све је јасно.

„Ово су уникатни сусрети и посебне емоције“,  рекао је најбољ играч Реала Кристијано Роналдо, који је у Торину постигао спектакуларан погодак.

„Без обзира што имамо велику предност у Лиги шампиона сваки меч је тежак. Наша је обавеза и жеља да дамо све од себе и потврдимо снагу и квалитет.“

Јувентус жели да се  часно опрости од великог такмичења.

„Илузорно је очекивати да победимо са четири гола разлике на Бернабеуу.  Међутим, ми имамо велики мотив да будемо бољи него у првој утакмици и да се евентуалном победом часно опростимо од елитног такмичења. Много тога смо научили из прве утакмице, готово сам сигуран да нећемо поновити грешке које су нас одвеле у пораз на нашем стадиону“, казао је легендарни голман Ђанлуиђи Буфон.       

Г. Ковач

20.45: Бајерн – Севиља

(2:1, суди Колман, Шкотска)

20.45: Реал – Јувентус

(3:0, суди Оливер, Енглеска)  

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести