Сензација у ЛШ: Отписана Рома елиминисала Барселону

РИМ: Фудбалери Роме су реваншу на свом стадиону победили Барселону са 3:0 и тако направили невероватан подвиг који вероватно ни сами нису могли да замисле пре утакмице четвртфинала Лиге шампиона.
roma barsa, Fonet
Фото: FoNet

Рома се тако пласирала у полуфинале ЛШ, иако су након првог меча у Барселони морали да јуре резултат 1:4 у корист гостију.

Рома је у Шпанији примила четири гола, али је прошла даље захваљујући поготку у гостима, уз невероватних 3:0 пред својом публиком.

Италијански прволигаш је од самог почетка диктирао темпо утакмице, Барселона је играча као да жели само рутински да отаља 90 минута и Рома је мало по мало сустизала предност која се свима чинила недостижном и због чега је практично отписана већ након прве утакмице. Имала је Барселона две одличне шансе у самом финишу да постигне гол који би им био довољан да прођу даље, али је мрежа Роме вечерас остала зачарана за Месија и другове.

Фото: FoNet

Стрелци за Римљане и прво полуфинале откад се игра Лига шампиона били су Един Џеко, Данијеле Де Роси из пенала и Костас Манолас.
Српсли репрезентатвац Александар Коларов одиграо је цео меч.

Рома је тако постала тек трећи тим у историји који је надокнадио три гола, после Депортива против Милана 2004. и управо Барселоне прошле године против Пари Сен Жермена.

Међу четири најбоље екипе у Европи је прошао и Ливерпул, који је и у реваншу славио против Манчестер ситија (1:2), те је са укупних 5:1 елиминисао лидера Премијер лиге. Сити је одлично кренуо и повео већ у 2. минуту голом Габријела Жезуса. Касније је Ситију судијском грешком поништен чист гол, те су у наставку Мухамед Салах и Роберто Фирмино донели нови тријумф екипи Јиргена Клопа.

У преостала два четвртфинала сутра се састају Реал Мадрид - Јувентус (3:0 први меч) и Бајерн - Севиља (2:1 први меч).

Е. Д.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести