Прича о браћи Кудрић, фудбалерима из Бачког Градишта

Успео је Горан Кудрић, председник ФК Војводина из Бачког Градишта, да на синове Давида, Ненада и Игора, усади фудбалски пелцер.
д
Фото: Приватна архива

Двојица наследника су ослонац Градиштанаца, док је најмлађи члан породице у омладинском погону суперлигаша ТСЦ-а из Бачке Тополе. Лопта им је главни реквизит, спортске теме предњаче у свакодневним разговорима, а ових дана, у недостатку првенствених утакмица, акценат им је на индивидуалним тренинзима.

- Поносан сам на њих, сазрели су брже од многих вршњака - рекао је тата Горан. - Васпитани су да се само радом боре за место под сунцем, често им понављам да ништа не пада с неба и да све у животу мора да се заслужи. У фудбалу су од малих ногу, супруга Наташа и ја пружамо им подршку и редовно гледамо њихове утакмице. Иду добрим путем, битно је да израсту у честите људе. Тешко нам је без фудбала ових дана, али здравље је на првом месту и сви морамо да дамо допринос у овој ситуацији, тако што ћемо се понашати дисциплиновано, сходно саветима лекара.

Најстарији од тројице синова је Давид, рођен је другог октобарског дана 1997. године. Веран је Војводини, није мењао клупске боје, а игра на позицији штопера.

- Као прво дете у фамилији, сећам се да би, чим би неко од нас проходао, најпре шутирао лопту, па не чуди чињеница да смо нас тројица у фудбалу од малих ногу. Код тренера Војина Живковића и Радета Ћирића, били смо до 2008. године. Доста тога смо научили и од Небојше Секулића, с којим је у школи фудбала сарађивао и Бранислав Докић. То је био једини период када смо тренирали заједно, јер су нам се касније, сходно разлици у годинама, раздвојили и фудбалски путеви – истакао је Давид Кудрић, штопер Војводине (БГ).

Две године млађи Ненад, крајем априла прославиће 21. рођендан. Прошле сезоне је дао огроман допринос историјском успеху Градиштанаца, овековеченим у пласману на војвођански ‘’Север’’. Постигао је 30 голова у првенству, уз шест погодака у Купу. 

- У дресу Бечеја сам играо пионирску и кадетску Квалитетну лигу Војводине. С првим тимом сам тренирао годину дана, али нисам имао жељену минутажу, па сам се вратио у Војводину, јер сматрам да је младом играчу боље да има континуитет на терену макар и у нижем рангу, него да седи на клупи. За две године смо прескочили два ранга, а мојих голова не би било без помоћи саиграча – додао је Ненад Кудрић.


За три године 88 голова

Ненад Кудрић је на мети многих клубова. Његов голгетерски потенцијал поткрепљује податак да је током сезоне 2017/2018 мреже ривала затресао чак 40 пута. Пре принудне паузе, за 1068 минута у вишем рангу, додао је 12 рецки на импозантан салдо. Рачунајући и прошлу сезону, учинак је импресиван – 88 голова.

- Издвојио бих погодак из Челарева, баш уочи прекида актуелног првенства, када смо против ЧСК Пиваре ставили тачку на серију пораза.  Изградио сам простор за ударац и левицом, с 25 метара, погодио “малу мрежу” - са задовољством се присетио Ненад.


Најмлађи Игор може да игра на позицији десног бека, али добро се сналази и у везном реду. Рођен је 2001. године, после наступа за Бечејце у Кадетској лиги Војводине, променио је правац и већ три године је члан ТСЦ-а. С омладинцима суперлигаша из Бачке Тополе изборио је пласман у Омладинску лигу Србије, док је с првим тимом три пута био на припремама у Турској и Аустрији.

- За први тим сам наступао у пријатељским утакмицама, док још чекам деби у званичном суперлигашком сусрету. Био сам у протоколу за двобоје с Војводином, Партизаном и Чукаричким, а то је привилегија, имајући у виду јаку конкуренцију. Лепо ми је у ТСЦ-у, све је под конац, услови су сјајни, па млади играчи имају могућност да напредују. По програму из мог клуба тренирамо индивидуално, одржавамо форму колико је то могуће, и надамо се да ова пауза неће дуго трајати – подвукао је Игор Кудрић.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести