Пријатељска утакмица: Пораз Србије против Чилеа (видео)

Репрезентације Србије одиграла је прву припремну утакмицу за Светско првенство у Русији против селекције Чилеа која не учествује на том такмичењу, и изгубила је са 0:1 (0:0).
Srbija/Skrinsot
Фото: Dnevnik.rs

Србија је играла у постави у којој никада до сада није наступала. Очигледна је била неуиграност, погово пара штопера Миленковић-Тошић и можемо рећи помало испадање из игре Грујића после изласка Миливојевића узроковало је паду игре орлова.

Неколико одличних прилика имали су Чилеанци али захваљујући Стојковићу и њиховој несналажљивости резултат није убедљивији у њихову корист.

Србија је на моменте показивала снагу, нарочито након уласка Тадића и Сергеја, међутим евидентан је био недостатак снаге код појединих играча. 

Гол који је Чиле постигао у 88. минуту, на скоку, је један од већ виђених када је Србија у питању, мада у својим редовима има изузетно високе играче.   

Ствари које се морају исправити већ 9. јуна против Биливије у генералној проби пред Светско првенство у Русији 14. јуна.

Ток утакмице:

90+3‘ Шутирао је Матић високо изнад пречке.

88‘ 0:1, Марипан је стрелац после набачене лопте наскочио је Матића и главом погодио мрежу.

83‘ Шанса за Србију, Костић је шутирао из близине али у голмана. 

80‘ Енрикес поново у прилици сам шутира поред гола.

75‘ Коларов није могао да стигне Фернандеса који је прошао и додао лопту Енрикеу, Тошић је испао из игре али је Енрике већ празан гол промашио, невероватно шта није погодио. 

69‘ Шут поред гола Костића. 

66‘ Стојковић је тешком муком одбранио волеј Валдеза, после центаршута Фернандеса и одигравања грудима Рејеса.

63‘ Поново одлична акција Сергеја и овога пута Митровића који је петом додао искоса Радоњићу који је шутирао у голмана.  

54‘ Тошић због старта добија жути картон.

53‘ Мала мајсторија Сергеја Милинковића Савића, примање-додавање до Радоњића који је шутирао са око 20 метара од гола поред стативе.  

46‘ Шут Море у гол искоса са десне стране али је Стојковић био на месту. 

Почело је друго полувреме

Крај првог полувремена...

41‘ Жути картон добио је Рукавина због оштрог старта.

39‘ Коларов је одиграо дупли пас са Митровићем и снажно шутирао са искоса са леве стране али је лопта отишла поред гола.

25‘ Сагал је имао одличну прилику за Чиле. После набачене лопте са десне стране био је сам и хватао је волеј али је лоше шутирао и промашио гол.

17‘ Радоњић је прошао по левој страни и шутирао са око 17 метар од гола, голман је одбранио шут. 

10‘ Љајић је шутирао ка голу Чилеа али је Аријас био на месту.

Чиле је имао шут ка голу Србије већ у првом минуту.

Србија-Чиле 0:1 (0:0)

ГРАЦ: Стадион: Меркур арена, судије: Харкам, Витшниг, Кир, Кокирча (Аустрија).

СРБИЈА: Стојковић – Рукавина, Миленковић, Тошић, Коларов (80‘Родић) – Миливојевић (Матић), Грујић – Живковић (63‘ Тадић), Љајић (46‘ Милинковић-Савић), Радоњић (63‘ Костић) – Митровић (84‘ Јовић).

ЧИЛЕ: Аријас – Алборноц, Роко, Дијас (73‘Бизама), Марипан – Фернандес (90+1Личновски), Валдес (73‘ Вегас), Мора (63‘ Енрикес), Пулгар (Мартинез), Сагал (86‘ Родригес) – Рејес.

М. К.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести